B.Nicholson receptas: traškios vištienos blauzdelės – vaikų ir vyrų favoritės

Maistą verdant riebaluose, susidaro traški plutelė, todėl visa drėgmė išlieka viduje, sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson. Ji sako, kad pati dažnai riebaluose virtu maistu savo šeimos nelepina, tačiau rekomenduoja taip pasigaminti vištienos blauzdeles, kurioms skonį suteikia kiekvienoje virtuvėje turimi prieskoniai.
Kepta vištiena su padažu
Vištiena / Vida Press nuotr.

Prieš kelerius metus B.Nicholson keliavo po Aziją – ten ją nustebino gatvės maistas, kepamas riebaluose – tai ir pyragėliai, ir blynai, įvairiausi paplotėliai ir mėsa.

„Žinoma, virimas riebaluose ir pas mus ganėtinai populiarus – visi žinome žagarėlius ar spurgas – tai mūsų tradicijos dalis, bet tuo nesimėgaujame kasdien. Aš taip pat savo šeimos nelepinu tokiu maistu, nebent keletą kartų per metus“, – sako ji.

Tiesa, retai patiekalus tokiu būdu B.Nicholson gamina ne tik dėl to, kad tai nesveikas maistas: „Tiesą sakant, maistą verdant riebaluose, aplink jį susidaro traški plėvelė, todėl visa drėgmė susilaiko viduje. Riebaluose kepta vištiena su traškia plutele – visame pasaulyje populiarus patiekalas.“

„Beatos virtuvės“ nuotr./Beata Nicholson
„Beatos virtuvės“ nuotr./Beata Nicholson

Nors visi galvoja, kad šio patiekalo tėvynė Amerika, į ją tradiciją taip kepti mėsą atnešė škotai – jie pirmieji pradėjo kepti mėsą taukuose, sako laidos vedėja ir siūlo receptą, kuris itin džiugina vaikus ir vyrus.

Traškios vištų blauzdelės

Ingredientai (6–8 porcijoms):

  • 1 kg vištos blauzdelių;
  • 2 stiklinių kefyro;
  • po 1 šaukštelį kario miltelių, saldžiosios paprikos, džiovinto česnako;
  • 6 šaukštų viso grūdo kvietinių miltų;
  • 3 šaukštų bulvių krakmolo;
  • druskos;
  • pipirų;
  • gero žiupsnio saldžiosios paprikos miltelių;
  • 1 l rapsų aliejaus kepimui;

garnyrui:

  • 1 kg saldžiųjų bulvių (batatų);
  • druskos;
  • pipirų;
  • alyvuogių aliejaus.

kopūstų salotoms:

  • 1 nedidelio kopūsto;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • ½ citrinos sulčių;
  • 2 morkų;
  • 1 saliero gumbo;
  • 3 šaukštų graikiško jogurto;
  • 3 šaukštų majonezo;
  • žiupsnio kmynų;
  • kelių šaukštų marinuotų kaparėlių.

Paruošimo būdas – įraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų