Sveikiname nugalėtojas Justę, Nedą ir Jolitą!
Justės receptas:
Tortas su serbentais
Biskvitui reikės:
- 3 kiaušinių
- 120 g cukraus
- 140 g miltų
- 30 ml aliejaus
- kepimo miltelių
Kremui:
-
250 g maskarponės sūrio
-
200 ml grietinėlės
-
citrinos sulčių
-
cukraus
- šaldytų serbentų
Papuošimui:
- uogų
- saldainų
- mėtų
Gaminimo eiga:
Išplakite kiaušinius su cukrumi, supilkite aliejų, miltus ir kepimo miltelius. Masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepti 180 laipsnių temperatūroje.
Išplakite maskarponę su grietinėle, citrinos sultimis, cukrumi. Šaldytus serbentus sutrinkite su cukrumi.
Atvėsusį biskvitą supjaustykite. Pertepkite maskarponės kremu, serbentais. Puoškite uogomis.
Nedos receptas:
Daržovių ir vištienos „stir-fry“
Greita, skanu, paprasta ir sveika!
Reikės:
- 2 vištienos krūtinėlių
- 1 gūžinio garbanotojo kopūsto arba įprasto kopūsto
- 1 brokolio
- 500 g morkų
- Sojų padažo
- „Sweet Chili“ padažo
- Skrudintų sezamų aliejaus
- Rūkytos paprikos
- Česnako miltelių
- Pipirų
- Sezamų sėklų
- Saulėgrąžų
- Svogūnų laiškų
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėles išvirkite sūdytame vandenyje, atvėsinkite ir suplėšykite juostelėmis. Morkas sutarkuokite, kopūstą ir brokolį smulkiai supjaustykite.
Keptuvėje gerai įkaitinkite sezamų aliejų ir suberkite morkas, kopūstus, brokolį. Kepkite 4–5 minutes aukštoje temperatūroje, apšlakstykite sojų padažu. Kai daržovės apkeps, į keptuvę sudėkite vištieną, užpilkite sojų padažo, „Sweet Chili”, rūkytą paprika, česnako miltelius, pipirus. Viską išmaišykite ir pakepkite dar 1 minutę.
Patiekite apibarstę sezamų sėklomis, saulėgrąžomis ir svogūnų laiškais.
Taip pat galite patiekti su ryžiais ar rytietiškais vermišeliais.
Jolitos receptas:
Gaivus mėlynių musas
Pagrindui reikės:
- 7 šviežių datulių
- 40 g migdolų arba kokosų miltų
- 30 g kokoso aliejaus
- Papildomai gali reikėti poros šaukštų augalinio pieno arba vandens
Viršutiniam sluoksniui:
- 200 g šaldytų mėlynių
- 2–3 šaukštų medaus (ar kito saldiklio)
- 200 g natūralaus jogurto
- 100 g kokoso kremo*
- 15 g želatinos (lapeliais)
* Kokosų kremas – tai kokosų pienas, paliktas šaldytuve per naktį ir tuomet šaukštu nuimama tik tirštoji jo dalis.
Gaminimo eiga:
Kepimo formos nuimamais kraštais dugną ištieskite kepimo popieriumi. Jei norite lengviau išimti tortą iš formos, galite kepimo popieriumi ištiesti ir formos šonus arba išpurkšti kokosų aliejumi (bet tai tikrai nėra būtina).
Želatinos lapelius pamerkite į šaltą vandenį ir leiskite brinkti.
Į virtuvės kombainą (galima tai padaryti ir be jo) sudėkite visus produktus ir išsukite lipnią masę. Jei masė dar nepakankamai lipni, galite įpilti šaukštą vandens ar augalinio pieno.
Masę tolygiai paskirstykite kepimo formoje ir gerai suspauskite. Dėkite į šaldytuvą.
Mėlynes suberkite į puodą ir kaitinkite ant mažos kaitros, kol šiek tiek sukris. Trintuvu sutrinkite uogas į tyrę. Į dar šiltą tyrę įmaišykite medų (priklausomai nuo pageidaujamo saldumo naudokite 2–3 šaukštus medaus). Išmaišę medų dėkite nusunktą želatiną ir maišykite kol ji ištirps.
Mėlynes palikite atvėsti arba atvėsinkite dubenį pamerkę į šalto vandens dubenį. Ir tuomet įmaišykite jogurtą.
Kokosų kremą išplakite maišytuvu iki purios masės, turėtų išeiti kaip plakta grietinėlė. Ir tuomet atsargiai įmaišykite į jau turimą masę. Dėkite ją ir lengvai pamaišykite. Stenkitės nepermaišyti!
Putėsius supilkite ant torto pagrindo. Tortą palikite sustingti šaldytuve per naktį ar bent kelioms valandoms.
Puoškite pagal fantaziją! Aš puošiau šviežiomis šilauogėmis. Jas uždėjau maždaug po valandos torto stovėjimo šaldytuve, kai dar masė nebuvo pilnai sustingusi.
Dėl prizų atsiėmimo su nugalėtojais netrukus bus susisiekta asmeniškai.
Turite receptą, kuriuo taip pat norėtumėte pasidalinti? Siųskite adresu namusefas@15min.lt, dalyvaukite konkurse ir kas savaitę laimėkite prizus!