Sveikiname nugalėtojus Ernestą, Anton ir Justę!
Ernestos receptas:
„Kahlua“ pyragėliai
Šokoladiniam pyragėliui reikės:
- 125 g cukraus pudros
- 335 g miltų
- 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 125 g kakavos
- 310 g cukraus
- 102 g sviesto (minkšto)
- 2 kiaušinių
- 80 g „Kahlua“ kavos likerio
- Žiupsnelio druskos
Baltam kremui:
- 400 g plakamosios grietinėlės
- 300 g maskarponės kreminio sūrio
- 5 šaukštų cukraus pudros
- 1 arbatinio šaukštelio migdolų ekstrakto
Papuošimui:
Šviežių braškių (1 braškė – dviems pyragėliams)
Gaminimo eiga:
Į vieną dubenį suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Išmaišyti.
Į kitą dubenį sudėti sviestą ir cukrų – plakti elektriniu plaktuvu, kol viskas susijungia ir tampa kreminės konsistencijos (apie 3 minutes). Tuomet įmušti vieną kiaušinį ir plakti kol masė susijungia (apie 1 minutę), įmušti antrąjį kiaušinį, įpilti migdolų ekstraktą, kavos likerį, vėl viską plakti plaktuvu, kol viskas susijungia į vienalytę masę. Išjungus plaktuvą suberti sausų ingredientų mišinį ir plakti, kol viskas susijungia.
Tešlą dėti į šaldytuvą ir palaikyti 1 valandą.
Iš atšalusios tešlos formuoti nedidelius rutuliukus, juos apvolioti cukraus pudroje ir dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Kepti iki 177 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 – 12 minučių, jei norima patikrinti ar pyragėlis iškepė, galima įsmeigti medinį pagaliuką ir jei tešla neprikimba prie jo, vadinasi viskas puikiai iškepė.
Kremo ruošimas:
Visus ingredientus supilti į dubenį ir plakti elektriniu plaktuvu, kol masė tampa tvirta.
Pyragėlių surinkimas:
Atvėsusiems pyragėliams nupjauname viršūnėles, ant pagrindo per konditerinį maišelį paprastu antgaliu spaudžiame kremą, kad visas pagrindas pasidengtų kremu. Dedame braškės puselę ir uždengiame kepurėle. Viskas! Skanaus!
Anton receptas:
Cinamoninės bandelės
Tešlai reikės:
- 60 g sviesto
- 240 ml šilto pieno
- 50 g cukraus
- Pusės pakelio (3,5 g) sausų mielių
- 320 g miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. druskos
Įdarui:
- 85 g kambario temperatūros sviesto
- 80 g rudo cukraus
- 2 šaukštų cinamono
Glaistui:
- 55 g lydyto sūrio („Philadelphia“)
- 2 šaukštų išlydyto sviesto
- 2 šaukštų pieno
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- 50 g cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Sumaišyti pieną, lydytą sviestą ir cukrų. Mišinio temperatūra turėtų būtų 37 – 43 ˚C.
Pabarstyti mieles ir leisti pastovėti minutę.
Įberti ~270 g miltų ir sumaišyti. Tešla neturėtų gautis kieta. Uždengti indą rankšluosčiu ir leisti pastovėti valandą.
Po valandos tešla turėtų būti pakilusi dvigubai. Nuėmus rankšluostį pabarstyti likusiais miltais, kepimo milteliais ir druska.
Lengvai suminktyti tešlą, jei reikia pridėti miltų, kol tešla nelips prie pirštų. Tešlą iškočioti į stačiakampį, kurio storis apie 1 cm. Kraštai turėtų būti tolygūs ir smailūs.
Kambario temperatūros sviestą teptuku paskirstyti tolygiai per visą tešlą. Ant viršaus užberti rudojo cukraus ir cinamono mišinį. Lengvai įspausti mišinį į tešlą.
Susukti tešlą į ritinį ir palyginti kraštus. Tuomet supjaustyti ritinį į 7 – 8 dalis.
Sudėti cinamonines bandeles į apvalų indą ir uždengti rankšluoščiu pusvalandžiui. Bandelės turėtų pakilti ir liestis viena su kita.
Įdėti indą į orkaitę, kurios temperatūra 180 ˚C ir kepti 25 – 30 min.
Kad pagamintume glaistą, reikia sumaišyti lydytą sūrį, sviestą, pieną, vanilę bei cukraus pudrą iki vientisos masės.
Išėmus bandeles iš orkaitės tolygiai paskirstyti glaistą (galima prieš tai šiek tiek pašildyti glaistą mikrobangų krosnelėje).
Justės receptas:
Panna cotta
Reikės:
- 200 ml pieno
- 200 ml riebios grietinėlės
- 50 g cukraus
- 16 g birios želatinos, užpilamos karštu vandeniu
- 50 ml karšto vandens
Uogų sluoksniui:
- Stiklinės trintų uogų
- Cukraus
- 12 g birios želatinos, užpilamos karštu vandeniu
- 40 ml karšto vandens
Gaminimo eiga:
Želatiną užpilti karštu vandeniu, išmaišyti ir palaukti kol ištirps. Pieną ir grietinėlę pakaitinti, neužvirti. Supilti ištirpintą želatiną. Atvėsinti. Supilstyti į indelius. Pastatyti į šaldytuvą sustingti.
Uogoms želatiną užpilti karštu vandeniu, išmaišyti kol ištirps. Uogas sumaišyti su želatina, atvėsinti. Užpilti ant sustingusios panna cottos. Pastatyti į šaldytuvą sustingti.
Puošti uogomis.
Taip pat norime pasveikinti aktyviausius ir daugiausiai redakcijos simpatijų sulaukusius konkurso dalyvius – Paulę, Vilmantą, Eveliną, Gabiją ir Irmą, kurie bus apdovanoti „Body shop“ prizais.
Dėl prizų atsiėmimo su nugalėtojais netrukus bus susisiekta asmeniškai.