12 22

Baklažanų „šniceliai“ – tobulas pasirinkimas vakarienei be mėsos

Bemėsės vakarienės man tikrai nėra nei iššūkis, nei nusivylimas (kaip kai kuriems mano bičiuliams, kurie be mėsos negali įsivaizduoti net pusryčių, o ką jau kalbėti apie vakarienes)! Dažniausiai gaminant patiekalus be mėsos atsiveria itin plačios galimybės improvizuoti. Ypač tada, kai nuo daržovių lūžta lentynos... Žiemą ir ankstyvą pavasarį su daržovėmis situacija daug kuklesnė, bet vis tiek nėra sudėtinga sugalvoti ką nors įdomaus ir netikėto.
Baklažanų šniceliai bolivinių balandų trupiniuose
Baklažanų šniceliai bolivinių balandų trupiniuose / Nidos Degutienės nuotr.

Baklažanų „šniceliai“ – tai arčiausia, kas tik gali būti, šalia tikrojo austriško šnicelio! Jei esate valgę tą plonytį mėsos kepsnį, dar spirgantį ištrauktą iš keptuvės ir bebaigiantį kepti lėkštėje, su nežmoniškai traškia plutele ir dar nežmoniškiau sultingu vidumi, tai žinote, apie ką aš čia dabar kalbu.

Su bulvių koše ir su gerai įrūgusiais lietuviškais agurkais – svajonių vakarienė. Norėjau rašyti, kad tinkama viduriui savaitės, bet tikrai neapsijuoksit, jei patieksite ir garbingiausiam svečiui puotos metu. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis