Kalėdiniam stalui jis pasirinko baklažanų suktinukus. Baklažanas – itin mažai kaloringa, tačiau maistinga daržovė, puikiai šalinanti iš organizmo cholesteriną. Juose gausu kalio, kalcio, fosforo, vitamino C, B grupės vitaminų, karotino ir eterinių medžiagų, kurios skatina virškinimo sulčių išsiskyrimą. Taigi, pasirinkimas Kalėdų stalui – puikus, galintis suveikti kaip atsvara sotiems ir sunkiai virškinamiems patiekalams.
Baklažanų suktinukai
Ingredientai
- Baklažanai 2 vnt.
- Fetos sūris 200 g
- Česnakas 6 skiltelės
- Prieskoninės žolelės
- Graikiniai riešutai 1 stiklinė
- Granato sėklos
- Druska
Kaip gaminti
- Baklažaną supjaustyti plonais ir ilgais griežinėliais. Pamirkyti sūdytame vandenyje.
- Kol mirksta baklažanai, trintuvėje sumaišome fetos sūrį, česnaką, žoleles pagal skonį (Rafailo mėgstamiausia – kalendra), graikinius riešutus. Viską sumaišyti iki tepimui tinkamos konsistencijos.
- Baklažanus pakepti, sutepti įdaru ir susukti. Galima perverti mediniais pagaliukais.
- Papuošimui labai tinka granato sėklos.
Skanaus!