Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Baklažanų suktinukai – patiekalas, dėl kurio visi valgytojai eina iš proto

Šį patiekalą galima valgyti kasdien – jo tobula skonių dermė yra užburianti. Tad gaminkite namiškiams, džiuginkite svečius – skanaus!
Baklažanų suktinukai
Baklažanų suktinukai / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 2 baklažanų,
  • 100 g rikotos sūrio,
  • 2 valg. š. majonezo,
  • 50 g Filadelfija sūrio,
  • 4 skiltelių česnako,
  • po žiupsnelį petražolių ir krapų,
  • pagal skonį druskos ir pipirų.

Gaminimas:

Baklažanus supjaustykite pailgomis riekelėmis. Įtrinkite jas druska, sudėkite į dubenį ir palikite pusvalandžiui, kol išsiskirs sultys. Jas nupilkite, o baklažanus nuplaukite tekančiu vandeniu ir nusausinkite.

Baklažanus iš abiejų pusių patepkite aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus. Iškepusias sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

Pasiruoškite įdarą: dubenyje sumaišykite abiejų rūšių sūrį, majonezą, smulkintą česnaką ir žalumynus, pagardinkite druska ir pipirais.

Atvėsusias baklažanų riekeles aptepkite įdaru, suvyniokite ir sudėkite į lėkštę. Palikite pusvalandžiui, kad įsigertų įdaras.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius