Reikės:
- 2 baklažanų,
- 100 g rikotos sūrio,
- 2 valg. š. majonezo,
- 50 g Filadelfija sūrio,
- 4 skiltelių česnako,
- po žiupsnelį petražolių ir krapų,
- pagal skonį druskos ir pipirų.
Gaminimas:
Baklažanus supjaustykite pailgomis riekelėmis. Įtrinkite jas druska, sudėkite į dubenį ir palikite pusvalandžiui, kol išsiskirs sultys. Jas nupilkite, o baklažanus nuplaukite tekančiu vandeniu ir nusausinkite.
Baklažanus iš abiejų pusių patepkite aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus. Iškepusias sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Pasiruoškite įdarą: dubenyje sumaišykite abiejų rūšių sūrį, majonezą, smulkintą česnaką ir žalumynus, pagardinkite druska ir pipirais.
Atvėsusias baklažanų riekeles aptepkite įdaru, suvyniokite ir sudėkite į lėkštę. Palikite pusvalandžiui, kad įsigertų įdaras.
Skanaus!