Ingredientai:
- 500 g vištienos šlaunelių mėsos be odos ir kaulo;
- 6 apvirti kopūsto lapai;
- 50 g sūdytų arba rūkytų lašinių;
- 50 ml baltojo sauso vyno;
- 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos;
- 0,5 l pieno;
- 50 g sviesto;
- 3 valg. šaukšt. miltų;
- 100 g tarkuoto parmezano sūrio;
- alyvuogių aliejaus, kepimui;
- žiupsnelis druskos;
- vištienos prieskonių.
Gaminimas:
1. Vištieną supjaustykite stambiais kubeliais. Įberkite vištienos prieskonių ir druskos pagal skonį. Gerai išmaišykite.
2. Lašinukus smulkiai sukapokite ir apkepinkite šlakelyje alyvuogių aliejaus. Sudėkite vištieną ir apskrudinkite ant aukštos kaitros. Tada sumažinkite kaitrą, supilkite vyną ir 5 minutes patrokšinkite.
3. Verdančiame vandenyje pakaitinkite kopūstą ir nuimkite 6 lapus (jei kopūstas didelis – tuomet 3 lapus ir perpjaukite juos per pusę). Į juos suvyniokite vištieną.
4. 6 tešlos lakštus išdėliokite ant stalo ir kiekvieno lakšto vieną pusę įpjaukite kas 2 cm išilgai. Ant neįpjautos tešlos pusės dėkite kopūsto lape įvyniotą vištieną ir uždenkite įpjauta tešlos lakšto puse. Kraštus užlipdykite ir suformuokite pyragėlius.
5. Pyragėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir patepkite kiaušinio trynių plakiniu. Kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių, kol gražiai paruoduos.
6. Prikaistuvyje išlydykite sveistą ir suberkite miltus. Šluotele nuolat maišykite, kol liks tirštos konsistencijos trupiniai. Supilkite pieną ir šluotele nuolat gerai maišykite bei kaitinkite iki vientisos blizgios bešamelio padažo konsistencijos. Suberkite parmezano sūrį ir darsyk išmaišykite.
7. Pyragėlius patiekite su bešamelio-parmezano padažu.