Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Balandėliai kitaip: sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir kopūstu

Balandėliai – daugeliui lietuvių pažįstamas patiekalas, tačiau galima sugalvoti įvairiausių jų interpretacijų. Savo sudėtimi ir skoniu balandėlius primenančius pyragėlius, pagardintus bešamelio padažu su itališku akcentu – parmezano sūriu, laidoje „Gardu Gardu“ gamino virtuvės šefas Gian Luca Demarco. Dabar jų receptas – prieš jūsų akis. Išbandykite!
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir kopūstu
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir kopūstu / TV3 nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos be odos ir kaulo;
  • 6 apvirti kopūsto lapai;
  • 50 g sūdytų arba rūkytų lašinių;
  • 50 ml baltojo sauso vyno;
  • 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos;
  • 0,5 l pieno;
  • 50 g sviesto;
  • 3 valg. šaukšt. miltų;
  • 100 g tarkuoto parmezano sūrio;
  • alyvuogių aliejaus, kepimui;
  • žiupsnelis druskos;
  • vištienos prieskonių.

Gaminimas:

1. Vištieną supjaustykite stambiais kubeliais. Įberkite vištienos prieskonių ir druskos pagal skonį. Gerai išmaišykite.

2. Lašinukus smulkiai sukapokite ir apkepinkite šlakelyje alyvuogių aliejaus. Sudėkite vištieną ir apskrudinkite ant aukštos kaitros. Tada sumažinkite kaitrą, supilkite vyną ir 5 minutes patrokšinkite.

3. Verdančiame vandenyje pakaitinkite kopūstą ir nuimkite 6 lapus (jei kopūstas didelis – tuomet 3 lapus ir perpjaukite juos per pusę). Į juos suvyniokite vištieną.

4. 6 tešlos lakštus išdėliokite ant stalo ir kiekvieno lakšto vieną pusę įpjaukite kas 2 cm išilgai. Ant neįpjautos tešlos pusės dėkite kopūsto lape įvyniotą vištieną ir uždenkite įpjauta tešlos lakšto puse. Kraštus užlipdykite ir suformuokite pyragėlius.

5. Pyragėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir patepkite kiaušinio trynių plakiniu. Kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių, kol gražiai paruoduos.

6. Prikaistuvyje išlydykite sveistą ir suberkite miltus. Šluotele nuolat maišykite, kol liks tirštos konsistencijos trupiniai. Supilkite pieną ir šluotele nuolat gerai maišykite bei kaitinkite iki vientisos blizgios bešamelio padažo konsistencijos. Suberkite parmezano sūrį ir darsyk išmaišykite.

7. Pyragėlius patiekite su bešamelio-parmezano padažu.

TV3 nuotr./Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir kopūstu
TV3 nuotr./Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir kopūstu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais