„Tokios bandelės puikiai tinka užkandžiui, kelionėms, sumuštiniams ar net svečiams patiekti. Nuostabiai atrodo vietoje duonos riekelių. Man jos skanios ir vienos, be nieko, bet puikiai tinka ir prie salotų, su lašiša ar įvairiomis užtepėlėmis“, – sako dietistė.
- 160 g lęšių naudojau žalius, kad užmerkus per naktį prasidėtų dygimo procesas ir suirtų didžioji dalis lektinų;
- 60 ml alyvuogių aliejus, ypač tyro;
- 50 ml vandens;
- 25 g gysločio luobelių. Pirkau vaistinėje. Galite jas pakeisti tokiu pat kiekiu avižų sėlenų;
- 1 v.š. kmynų, galima keisti persilado prieskonių mišiniu. Tada česnako nereikės;
- 1 a.š. citrinos sulčių, šviežiai spaustų;
- 1 a.š. česnako miltelių;
- 1 a.š. sezamo sėklų pabarstymui (nebūtina);
- 0,5 a.š. kepimo miltelių;
- druskos pagal skonį.
Gaminimas:
Lęšius nuplauname ir užmerkiame nakčiai. Ryte nusunkiame ir perplauname.
Lęšius sutriname iki vienalytės masės su vandeniu ir aliejumi.
Į masę supilame citrinos sultis, gysločių luobeles, kepimo miltelius, kmynus, česnaką bei druską.
Išmaišome ir paliekame pabrinkti 10 minučių.
Kol tešla brinksta, įjungiame kaisti orkaitę (viršus/ apačia) +180 ᵒC.
Šlapiomis rankomis, kad neliptų, formuojame norimo dydžio bandeles.
Bandeles apibarstome sezamo sėklomis ir kepame 40-50 min. Rekomenduoju stebėti, nes jei perkepsite, bus sausokos.
Skanaus!
Daugiau sveikų receptų ieškokite sulieknėk.lt.