Ingredientai:
- 2/3 stiklinės greito paruošimo avižinių dribsnių;
- 2 valg. šaukšt. miltų;
- 1 didelis, gerai sunokęs bananas, sutrintas iki tyrelės;
- 0,5 stiklinės natūralaus jogurto;
- 2 kiaušiniai;
- 1 valg. šaukšt. cukraus (galima ir neberti);
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis cinamono;
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
Visus ingredientus sumaišykite dubenyje ir leiskite 10–15 min. pastovėti, kad dribsniai pabrinktų. Tuomet kabinkite tešlą šaukštu, dėkite į keptuvę su trupučiu aliejaus, įkaitintą iki vidutinės kaitros. Kepkite blynelius po porą minučių iš kiekvienos pusės, kol taps gražiai auksiniai. Valgykite su patinkančiais priedais – džemu, jogurtu, uogomis ir pan.