Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bananiniai blynai, kuriuos iškepti lengva, o skoniu primins bananų pyragą

Švelnus bananų saldumas pakeri ir kokteiliuose, ir desertuose, ir įvairiuose kepiniuose. Vienas iš populiariausių pastarųjų – bananų duona, tik laiko ir motyvacijos ją kepti ne visada pakanka. Tačiau jūs galite išsikepti tokių puikių bananinių blynų, jog savo skoniu jie net pernelyg nenutols nuo pasakiško kepinio.
Bananiniai blynai
Bananiniai blynai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2/3 stiklinės greito paruošimo avižinių dribsnių;
  • 2 valg. šaukšt. miltų;
  • 1 didelis, gerai sunokęs bananas, sutrintas iki tyrelės;
  • 0,5 stiklinės natūralaus jogurto;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus (galima ir neberti);
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis cinamono;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

Visus ingredientus sumaišykite dubenyje ir leiskite 10–15 min. pastovėti, kad dribsniai pabrinktų. Tuomet kabinkite tešlą šaukštu, dėkite į keptuvę su trupučiu aliejaus, įkaitintą iki vidutinės kaitros. Kepkite blynelius po porą minučių iš kiekvienos pusės, kol taps gražiai auksiniai. Valgykite su patinkančiais priedais – džemu, jogurtu, uogomis ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais