Ingredientai:
tešlai:
- 200 ml šilto vandens;
- 1,5 arbat. šaukšt. sausų mielių;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. cukraus;
- 2–2,5 st. kvietinių miltų;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.
įdarui:
- 8–9 džiovintų ir aliejuje konservuotų pomidorų puselių;
- 100 g fermentinio sūrio;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. Provanso žolelių prieskonių mišinio;
- 2 skiltelės česnako.
Gaminimas:
1. Pirmiausiai paruoškite tešlą. Į dubenį pilkite vandenį, suberkite mieles, druską, cukrų, išmaišykite ir palikite 10 min., kad suputotų. Suberkite miltus, išmaišykite ir imkite minkyti. Kai tešla bus daugiau mažiau sulipusi, supilkite aliejų ir minkykite toliau, kol tešla bus vientisa, glotni ir minkšta. Kad tešla iškiltų, palaikykite ją šiltoje vietoje apie 1 val.
2. Paruoškite įdarą: susmulkinkite džiovintus pomidorus, suberkite į dubenį, čia pat sutarkuokite fermentinį sūrį, įberkite Provanso žolelių, susmulkintą česnaką, supilkite įdarui skirtą aliejų. Viską sumaišykite.
3. Iškilusią tešlą perminkykite ir iškočiokite iki 5–7 mm storio stačiakampio lakšto. Užtepkite ant jo paruošto įdaro, suvyniokite ritinį, o tada supjaustykite jį 1,5–2 cm storio griežinėliais.
4. Suformuotas bandeles dėkite į kepimo popieriumi išklotą plačią kepimo skardą, leiskite šiltoje vietoje pakilti dar apie 20 min., o per tą laiką iki 180 °C temperatūros įkaitinkite orkaitę.
5. Dėkite skardą su pakilusiomis bandelėmis į įkaitusią orkaitę ir kepkite apie 25–30 min., kol bandelės gražiai rustelės.