Bandom naujus marinatus: turkiškas – idealus mėsai, itališkas tiks ir žuviai

Neretai sakoma, jog kai ingredientai kokybiški, kepant ant grilio mėsą ar žuvį užtenka tokių priedų, kaip druska, pipirai, aliejus. Tačiau kartais noris pažaisti ryškesniais, įdomesniais skoniais. Kviečiame išbandyti porą marinatų, tinkančių grilio patiekalams. Vienas jų atkeliavo iš Turkijos, kitas – iš Italijos.
Kepama marinuota mėsa
Kepama marinuota mėsa / Vida Press nuotr.

Turkiškas jogurtinis marinatas
(tinka jautienai, ėrienai, vištienai)

Ingredientai:

  • 250 ml stiklinė natūralaus jogurto;
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas;
  • 6 valg. šaukšt. tyro alyvuogių aliejaus;
  • 1 citrinos išspaustos sultys;
  • 1 valg. šaukšt. saldžiosios paprikos miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • ½ arbat. šaukšt. malto kumino;
  • 4 skiltelės česnako;
  • žiupsnis druskos;
  • žiuosnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Svogūną ir česnaką sutarkuokite ir sumaišykite su prieskoniais, alyvuogių aliejumi ir natūraliu jogurtu.

2. Gautu marinatu užpilkite mėsą ir palaikykite šaldytuve per naktį.

Vida Press nuotr./Įvairūs marinatai
Vida Press nuotr./Įvairūs marinatai

Itališkas marinatas su žolelėmis
(tinka įvairiai mėsai, žuviai ir jūros gėrybėms)

Ingredientai:

  • 80 ml tyro alyvuogių aliejaus;
  • 3 skiltelės česnako;
  • po 1 valg. šaukšt. smulkintų šviežio raudonėlio, čiobrelių, baziliko ir šalavijų;
  • 1 citrinos išspaustos sultys;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Smulkiai sukapotus žalumynus sumaišykite su aliejumi ir citrinos sultimis, o tada marinatu apvoliokite produktus, kuriuos kepsite.

2. Pamarinuokite mažiausiai porą valandų, o galima ir pernakt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis