Turkiškas jogurtinis marinatas
(tinka jautienai, ėrienai, vištienai)
Ingredientai:
- 250 ml stiklinė natūralaus jogurto;
- 1 vidutinio dydžio svogūnas;
- 6 valg. šaukšt. tyro alyvuogių aliejaus;
- 1 citrinos išspaustos sultys;
- 1 valg. šaukšt. saldžiosios paprikos miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono;
- ½ arbat. šaukšt. malto kumino;
- 4 skiltelės česnako;
- žiupsnis druskos;
- žiuosnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Svogūną ir česnaką sutarkuokite ir sumaišykite su prieskoniais, alyvuogių aliejumi ir natūraliu jogurtu.
2. Gautu marinatu užpilkite mėsą ir palaikykite šaldytuve per naktį.
Itališkas marinatas su žolelėmis
(tinka įvairiai mėsai, žuviai ir jūros gėrybėms)
Ingredientai:
- 80 ml tyro alyvuogių aliejaus;
- 3 skiltelės česnako;
- po 1 valg. šaukšt. smulkintų šviežio raudonėlio, čiobrelių, baziliko ir šalavijų;
- 1 citrinos išspaustos sultys;
- druskos.
Gaminimas:
1. Smulkiai sukapotus žalumynus sumaišykite su aliejumi ir citrinos sultimis, o tada marinatu apvoliokite produktus, kuriuos kepsite.
2. Pamarinuokite mažiausiai porą valandų, o galima ir pernakt.