Ingredientai:
- 300 g makaronų (labiausiai tinka trumpi, pvz., spiraliniai fusilli);
- 1 svogūnas (smulkiai supjaustytas);
- 2 skiltelės česnako (sutrintos);
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 skardinė konservuotų pjaustytų pomidorų;
- 200–250 g konservuoto tuno alyvuogių aliejuje (nusunkto);
- šviežio rozmarino (sukapoto) arba aitriųjų paprikų dribsnių;
- gabaliukas ryškesnio skonio kietojo arba puskiečio sūrio (tinka ir populiarieji parmezanas ar čederis).
Gaminimas:
1. Užkaiskite didelį puodą vandens makaronams, išvirkite pagal instrukcijas ir nukoškite.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
3. Kol verda makaronai ir kaista orkaitė, keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir pakepinkite, kol taps permatomi bei minkšti. Suberkite česnakus ir rozmarinus (ar aitriųjų paprikų dribsnius) ir pakepinkite dar minutę, kol pakvips, supilkite konservuotus pomidorus, įpilkite apie pusę stiklinės vandens, patroškinkite apie 5–7 min., tuomet sudėkite gabaliukais paplėšytą tuną, išvirtus ir nusunktus makaronus. Atsargiai, pernelyg nesumaitodami, dėkite tuno gabaliukų. Išmaišykite.
4. Visą masę verskite į kepimo indą, kiek palyginkite viršų ir ant jo užtarkuokite sūrio.
5. Dėkite į orkaitę ir kepikite apie 20 min., kol sūris ims gražiai ruduoti.
6. Tiekite su lengvomis salotomis.