„Šis receptas skirtas pažengusiems – ne naujokui virtuvėje. Tam reikia turėti įgūdžių, jausti, kaip ir ką daryti“, – įspėja A.Straubergaitė.
Ji pati šį prieš kelis dešimtmečius itin populiarų skanėstą išmoko kepti dar būdama maža – padėdavo gaminti mamai. „Tai mano vizitinė kortelė, o pomėgis atėjo iš mamos. Visuomet nuo vaikystės juos šeimoje kepdavome“, – sako ji.
Ištekėjusi Agnės mama gaminti nemokėjo, todėl ėjo į kulinarijos kursus – būtent ten ji sužinojo šių sausainių receptą. „Be to, čia į pagalbą puikiai galima pasikviesti ir vaikus – jie mažais rutuliukais paruoš tešlą, o jūs kepsite“, – pataria A.Straubergaitė.
Reikės:
- 400 g sviesto;
- 200 g cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 700–800 g miltų;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių.
- pertepti:
- 1 skardinės virto kondensuoto pieno.
Gaminimo būdą pamatysite paspaudę ČIA