Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Beatos virtuvėje“ – sentimentai vaikystės skoniams: parodė, kaip išsikepti legendinius „riešutėlius“

Nors daugelis šiuos sausainius prisimena iš vaikystės, juos pagaminti – visai ne vaikiškas darbas, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ apie sausainius „riešutėlius“ tvirtina Agnė Straubergaitė. Tačiau bijoti neverta, nes rezultatas, sako laidos vedėja Beata Nicholson – vertas pastangų.
Sausainiai „riešutėliai“
Sausainiai „riešutėliai“ / Laidos kūrėjų nuotr.

„Šis receptas skirtas pažengusiems – ne naujokui virtuvėje. Tam reikia turėti įgūdžių, jausti, kaip ir ką daryti“, – įspėja A.Straubergaitė.

Ji pati šį prieš kelis dešimtmečius itin populiarų skanėstą išmoko kepti dar būdama maža – padėdavo gaminti mamai. „Tai mano vizitinė kortelė, o pomėgis atėjo iš mamos. Visuomet nuo vaikystės juos šeimoje kepdavome“, – sako ji.

Ištekėjusi Agnės mama gaminti nemokėjo, todėl ėjo į kulinarijos kursus – būtent ten ji sužinojo šių sausainių receptą. „Be to, čia į pagalbą puikiai galima pasikviesti ir vaikus – jie mažais rutuliukais paruoš tešlą, o jūs kepsite“, – pataria A.Straubergaitė.

Reikės:

  • 400 g sviesto;
  • 200 g cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 700–800 g miltų;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių.
  • pertepti:
  • 1 skardinės virto kondensuoto pieno.

Gaminimo būdą pamatysite paspaudę ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs