Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Beatos žurnalo“ rudens naujienos ir puikus marinuotų žiedinių kopūstų receptas

Virtuvėse netrukus karaliaus rudeniški patiekalai, tad jau dairomės „senų, gerų“, o ir naujų receptų, bus daugiau laiko ir ilgiems skaitiniams. Neseniai pasirodęs naujausias žurnalo „Beatos virtuvė“ numeris puikiai išpildys visus pageidavimus – čia daug įdomių pokalbių ir tradicinių bei netikėtų receptų, vieną jų jums ir pateikiame.
Naujo žurnalo numerio viršelis ir marinuoti žiediniai kopūstai
Naujo žurnalo numerio viršelis ir marinuoti žiediniai kopūstai / Dovilės Jakštaitės nuotr.

Kad skaitytojai galėtų ilgiau mėgautis rudens spalvomis bei nuotaika, „Beatos virtuvės“ komanda kurdama naujausią žurnalo numerį jame „užkonservavo“ visą glėbį naudingų idėjų, receptų, kelionių ir pokalbių.

Rudens numeryje primenama, kokia laimė yra kugelis (argi buvome pamiršę...), siūloma dar nebandytų receptų, imama šeimos mitybos planavimo ir patariama, kaip per 1 dieną paruošti kalną maisto visai savaitei. Žurnalo puslapiuose kviečiama nenuobodžiai doroti derlių – tos pačios daržovės, bet nauji receptai.

Dovilės Jakštaitės nuotr. /Konservuotos gėrybės
Dovilės Jakštaitės nuotr. /Konservuotos gėrybės

Čia yra ir nostalgiškų kepinių, perteptų pačių virta uogiene, ir pastaruoju metu ypač madingų ankštinių – pupelių ir avinžirnių – patiekalų.

Humoro laidų kūrėjas Haroldas Mackevičius dalijasi savo firminiu mažasūdžių agurkėlių receptu, TV vedėjos Renatos Šakalytės paprikų ir pomidorų padažas tiks tiek su kuklia silke, tiek su rimtu mėsos kepsniu, o Beata išduoda ispaniškos paeljos paslaptis.

Vaikus auginantiesiems – diskusija ir patarimai, ar skatinti vaikus konkuruoti, ar ieškoti kitų motyvavimo priemonių? Po pamokų šiame numeryje lauks smagus ir kūrybiškas kartono namelio statymo projektas ir fantastiški pačių vaikų nesunkiai pagaminami keksiukai. Ir tai dar ne viskas, ką galima rasti naujame numeryje, o kol kas jūsų dėmesiui – puikus receptas:

Marinuoti žiediniai kopūstai su kariu, imbieru, petražolėmis

Trašku, geltona ir labai skanu – kam patinka indiški prieskoniai ar karis, tikrai su malonumu ragaus šių žiedinių kopūstų. Puikiai derės prie šaltos mėsos, kumpių, dešrų.

Ingredientai:

  • 2 žiediniai kopūstai;
  • 1 valg. šaukšt. su kaupu kario miltelių;
  • 2–4 cm imbiero šaknies gabaliukas (arba 1 valg. šaukšt. malto imbiero);
  • sauja petražolių;
  • geras žiupsnio aitriosios paprikos „skiedrelių“.

marinatui:

  • 450 ml obuolių ar balto vyno acto;
  • 450 ml vandens;
  • 3-4 valg. šaukšt. medaus;
  • 2 valg. šaukšt. druskos.

Gaminimas:

1. Puode pakaitiname kario miltelius su aitriosios paprikos „skiedrelėmis“ apie pusę minutės, kad tik nepradėtų degti. Supilame visus marinato ingredientus ir užverdame, kad pradėtų burbuliuoti. Pamaišome ir nukeliame nuo ugnies.

2. Žiedinius kopūstus švariai nuplauname, supjaustome valgymui tinkamo dydžio žiedynais. Imbiero šaknį supjaustome nedideliais gabalėliais, petražoles taip pat susmulkiname.

3. Dedame į švarių stiklainių dugną po gabalėlį imbiero, saujelę petražolių. Sudedame žiedinius kopūstus ir užpilame marinatu. Uždengiame steriliu dangčiu, paliekame atvėsti ir dedame į šaldytuvą. Jei norite, kad išsilaikytų ilgiau, sterilizuokite: pripildytus stiklainius uždengtu dangteliu statome į puodą su karštu vandeniu, užverdame vandenį ir stiklainius palaikome apie 10 minučių. Atsargai žnyplėmis ištraukiame iš puodo ir tvirtai užsukame.

4. Valgyti galima bus po penkių–septynių dienų ir išsilaikys iki 3 mėnesių šaldytuve arba iki metų, jei sterilizuosite.

Dovilės Jakštaitės nuotr. /Marinuoti žiediniai kopūstai su kariu, imbieru, petražolėmis
Dovilės Jakštaitės nuotr. /Marinuoti žiediniai kopūstai su kariu, imbieru, petražolėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas