15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

Belgiški vafliai, kurie nustebins net ir jūsų mamą

Minkšti, purūs, tą pačią akimirką ištirpstantys burnoje... O jei dar su trašia šonine. Vienus šis skonis ir kvapas nublokš į vaikystę, kiti patirs dar nemėgintų pirmų kartų. Kuriems bepriklausytumėte, išmėginkite.
Vafliai su šonine
Vafliai su šonine / Bulls Press nuotr.

Produktai:

  • 260 gramų miltų;
  • 250 mililitrų pieno;
  • 4 vienetai kiaušinių;
  • 125 gramai sviesto;
  • 4 šaukštai cukraus;
  • 0.5 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 0.5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • Karšto rūkymo šoninės plonai pjaustytomis juostelėmis.

Paruošimo būdas:

Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Supilkite pieną, suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir vėl gerai išmaišykite. Taip pat supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir dar kartą permaišykite.

Kiaušinio baltymus elektriniu plakikliu išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Palikite ją pastovėti 10 minučių, jog pabrinktų. Tešla turi būti puri ir tiršta.

Kepkite gerai įkaitintoje elektrinėje vaflinėje. Na, o kol vafliai kepa, orkaitės skardelėje padėliokite ant kepimo popieriaus paskleistų karštos šoninės juostelių.

Iki vafliai iškeps, jos gardžiai apskrus, išleis savo skonius ir kvapus. Tiems, kas nėra dideli smaližiai, vafliai su traškia šonine taps vartais į geresnės dienos pradžią. Gardu? Ne tas žodis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais