Produktai:
- 260 gramų miltų;
- 250 mililitrų pieno;
- 4 vienetai kiaušinių;
- 125 gramai sviesto;
- 4 šaukštai cukraus;
- 0.5 šaukštelio vanilinio cukraus;
- 0.5 šaukštelio kepimo miltelių;
- Karšto rūkymo šoninės plonai pjaustytomis juostelėmis.
Paruošimo būdas:
Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Supilkite pieną, suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir vėl gerai išmaišykite. Taip pat supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir dar kartą permaišykite.
Kiaušinio baltymus elektriniu plakikliu išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Palikite ją pastovėti 10 minučių, jog pabrinktų. Tešla turi būti puri ir tiršta.
Kepkite gerai įkaitintoje elektrinėje vaflinėje. Na, o kol vafliai kepa, orkaitės skardelėje padėliokite ant kepimo popieriaus paskleistų karštos šoninės juostelių.
Iki vafliai iškeps, jos gardžiai apskrus, išleis savo skonius ir kvapus. Tiems, kas nėra dideli smaližiai, vafliai su traškia šonine taps vartais į geresnės dienos pradžią. Gardu? Ne tas žodis.