15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

Belgiški vafliai su ledais: apsals širdis

Rytas bus nuostabus, kai užuosite belgiškus vaflius! O kaip gaminti? Dalinamės receptu.
Belgiški vafliai
Belgiški vafliai / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

260 ml pieno,

150 g miltų,

2 šaukštų citrinų sulčių,

šaukšto sviesto,

4 šaukštelių stambiakristalio cukraus,

1,5 šaukštelio kepimo miltelių,

šaukštelio vanilinio cukraus,

žiupsnelio druskos.

Ledams:

3 kiaušinių trynių,

300 ml plakamosios grietinėlės,

250 ml pieno,

100 g vanilinio cukraus.

Kaip gaminti:

1. Pirmiausia pagaminkite ledus: kiaušinių trynius su vaniliniu cukrumi išsukite iki baltos purios masės.

2. Puodelyje pieną kaitinkite, kol pradės virti, pamažėle plakdama elektriniu plakikliu užpilkite ant trynių masės.

3. Viską vėl supilkite į puodelį ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės.

4. Gautą masę supilkite į šaldymo indą, leiskite kiek atvėsti ir palikite šalti kameroje apie 2–3 val. Ištraukite iš šaldiklio, pamaišykite, kad neliktų ledo kristalų ir vėl palikite šalti 1–2 val.

5. Jei ledus tieksite po 24 val. ar daugiau, prieš tiekdama palaikykite 15 minučių šaldytuve, kad suminkštėtų.

6. Didelėje keptuvėje ant kaitrios ugnies išlydykite sviestą. Supilkite pieną ir citrinų sultis, pavirkite pusę minutės ir maišydama supilkite miltus taip, kad neliktų jokių gumuliukų.

7. Į keptuvę suberkite cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Viską gerai išmaišykite.

8. Kaitinkite tol, kol tešla sutirštės, tačiau neperkaitinkite.

9. Įkaitinkite vaflių keptuvę, kol pradės garuoti, tada patepkite ją sviestu, pilkite šiek tiek tešlos ir kepkite apie 2 min., kol dailiai pagels.

10. Jei neturite specialios vaflinės, vaflius kepkite paprastoje keptuvėje. Jie bus blynelių formos, tačiau skonis išliks tas pats.

Tiekite dar šiltus su vaniliniais ledais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais