„Vila Komoda“: nuo vėlyvųjų pusryčių iki ypatingų vakarienių
Restorano „Vila Komoda“ atsidarymas šią vasarą neprasprūdo pro daugelio gurmanų akis. Besidomintiems, kas dedasi Lietuvos restoranų rinkoje, buvo smalsu, ką įdomaus Palangoje pasiūlys žinomas šefas Martynas Meidus. Jis ne vienerius metus dirbo Londone, turėjo ten restoraną, tačiau galų gale kartu su žmona Karolina nutarė grįžti į Palangą ir imtis kūrybos čia.
Jauna pora – virtuvės šefas ir renginių organizatorė – ėmėsi gaivinti dar XIX a. pastatytą grafo Felikso Tiškevičiaus vilą. Atgimstančiame pastatų komplekse jau veikia nedideli svečių namai ir restoranas, kurio virtuvei diriguoja pats M.Meidus.
Daugiausiai skonio patirčių svečiams žada šefo ruošiamos vakarienės, tačiau nesuklys ir tie, kurie nutars čia suvalgyti vėlyvuosius pusryčius (brunchą). Pusryčiai visiems svečiams – ir apsigyvenusiems vilos kambariuose, ir bet kam čia užklydusiam – tiekiami šeštadieniais ir sekmadieniais nuo 9 iki 15 val.
Vėlyvųjų pusryčių meniu nėra itin ilgas, tačiau patiekalų kokybė, patiekimas, skonių balansas verčia savęs klausti, ar dar gali būti geriau? Ypač, jei pusryčiais mėgaujiesi restorano terasoje, o juos vainikuoji desertu bei cappuccino puodeliu?
- Adresas: Meilės al. 5, Palanga
- Darbo laikas: II-IV 11-22 val., V 11-23:30, VI 9-23:30, VII 9-22 val.
- Daugiau informacijos ČIA
„Oldman“: pušų apsuptyje, vakarėlį stebint Jonui Basanavičiui
Visai kitas šių metų gegužę atsidariusio baro „Oldman“ formatas – pasibaigus vasarai šis restoranas sumažino darbo dienų skaičių, vėlyvųjų pusryčių čia irgi neliko. Dabar ketvirtadieniais ir penktadieniais čia renkasi pasiilgusieji pramogų – didžėjaus prie pulto, gyvos muzikos, žinoma, ir kokio gėrimo su užkandžiais. O savaitgaliais, už lango siūbuojant pušims, netoliese ošiant jūrai, čia galima skaniai papietauti.
Restorano virtuvėje sukasi šefas Laurynas Čėsna, prieš tai dirbęs ir restoranuose Danijoje, ir kartu su vienu žymiausių Lietuvos šefų Martynu Praškevičiumi „Džiaugsme“, sostinėje. „Oldman“ patiekalus apibendrintai būtų galima įvardinti europietiška virtuve su lietuviškais atspalviais – yra čia ir bulvių, ir šefo mėgstamų kopūstų, ir skirtingos mėsos, tačiau visi patiekalai nebanalūs, subtilūs, nustebinantys ir deriniais, ir patiekimu.
„Oldman“ apsuptas pušų, todėl net prisėdus viduje jautiesi lyg pietautum miške, tačiau originalios interjero detalės čia taip pat smagiai žaidžia – nuo židinio žvelgia Jonas Basanavičius, norinčius pabendrauti su barmenu kviečia ilgas baras, kol glosto saulė, galima keliauti ir į erdvią terasą.
- Adresas: Jūratės g. 2A, Palanga
- Darbo laikas: IV 17-22 val., V 16-2 val., VI 11-2 val., VII 11-20 val.
- Daugiau informacijos ČIA