Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Beveik kaip lazanija: sotūs lietiniai su mėsa tobulam savaitgaliui

Lietiniai yra tas puikus patiekalas, kuris dažnai gelbsti mūsų ir pietus, ir vakarienes. Ir netgi pusryčius! Lietinių įdarui tinka netgi įvairių kepsnių ar troškinių likučiai. Šiandien siūlome lietinių su mėsa receptą, kuriam galėsite panaudoti savo mėgstamą ar tiesiog šiuo metu turimą mėsytę. Jeigu norisi dar sočiau, galima lietinius sudėti į skardą, apipilti bešamelio padažu ir pašauti į orkaitę.
Orkaitėje apkepti lietiniai
Orkaitėje apkepti lietiniai / Shutterstock nuotr.

Reikės:

Įdarui:

  • 600 g mėsos, virtos ir sumaltos,
  • 1 svogūno,
  • 200 g grietinėlės,
  • žiupsnelio druskos, pipirų,
  • žiupsnelio džiovinto raudonėlio.

Blynų tešlai:

  • 4 kiaušinių,
  • 1 stiklinės pieno,
  • 1 stiklinės miltų,
  • 4 valg. š. sviesto.

Bešamelio padažui:

  • 50 g sviesto,
  • 50 g miltų,
  • 500 ml pieno,
  • po žiupsnelį druskos, maltų juodųjų pipirų ir tarkuoto muskato riešuto.

Viršui:

  • 100 g tarkuoto fermentinio sūrio.

Gaminimas:

Pirmiausia paruoškite lietinių blynų tešlą: išplakite kiaušinius, supilkite pieną, lydytą sviestą, miltus ir išplakite vientisą skystą tešlą. Įberkite šiek tiek druskos.

Leiskite tešlai pastovėti pusvalandį, kad išbrinktų miltai. Jei tešla per daug sutirštėja, įpilkite papildomai pieno arba vandens. Kuo skystesnė tešla, tuo plonesnius lietinius iškepsite.

Iš anksto išvirkite mėsą, sumalkite, pagardinkite druska ir pipirais, įberkite raudonėlių, supilkite grietinėlę ir viską išmaišykite.

Kepkite blynus: įkaitinkite keptuvę, patepkite riebalais, įpilkite kelis šaukštus tešlos ir sukiodami keptuvę tolygiai paskleiskite. Kai viena pusė apkeps, blyną apverskite.

Ant lietinio dėkite po kelis šaukštus mėsos įdaro ir sulankstykite norimą formą.

Suformuotus lietinius pakepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Arba paruoškite bešamelio padažą ir improvizuokite lazaniją!

Bešamelio padažui miltus pakepinkite svieste, kol gražiai pagels.

Plona srovele, nuolat maišydami, pilkite pieną į miltų ir sviesto mišinį. Kaitinkite, kol užvirs ir virkite dar 7–10 minučių. Pagardinkite druska bei prieskoniais.

Lietinius dėkite į sviestu išteptą skardą, užpilkite paruoštu bešameliu ir šaukite į įkaitintą orkaitę 15 minučių. Tada apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar pakepkite kelias minutes grilio režimu, kad sūris išsilydytų ir apskrustų.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas