Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Birštonas vilioja gurmanus – kviečia į degustacinių vakarienių kelionę

Nuostabia gamta ir sveikatinimo įstaigomis garsėjantis Birštonas pastaraisiais metais bando privilioti ir gurmanus iš visos Lietuvos. Šiemet kurortas surengė kūrybiškumo konkursą miesto maitinimo įstaigoms, o vėliau pristatė leidinį „Birštono kulinarinis žemėlapis“. Jau iki šiol gurmanai galėjo dalyvauti įvairios tematikos degustacijose, o dabar juos vilios ir degustacinė kelionė laiku, rašoma pranešime spaudai.
Restoranas „Moon“
Restoranas „Moon“ / Restorano archyvo nuotr.

„Birštono kulinarinis žemėlapis 2017“ komanda nugalėtoja, vadovaujama virtuvės šefo Dariaus Dabrovolskio, į degustacines vakarienes „Moon“ restorane kviečia kiekvieną šeštadienį. Vakarienių meniu atnaujinamas kas 3–4 savaites, priklausomai nuo sezoniškumo.

Patiekalams gaminti virtuvės šefai naudoja vietinių ūkininkų užaugintas daržoves bei miško gėrybes. Kurdama degustacinės vakarienės meniu, komanda nuolat ieško naujų skonių derinių, naudoja įvairius maisto apdirbimo procesus: maistas rūkomas savoje rūkykloje, naudojamas medžio anglies grilis, ingredientai verdami žemoje temperatūroje.

Restorano archyvo nuotr./Restorano „Moon“ komanda
Restorano archyvo nuotr./Restorano „Moon“ komanda

Karšta Birštono naujiena – degustacija restorane „Memory“, įkvėpta kurorto istorijos, su virtuvės šefu Robertu Ščesnavičiumi. Gero maisto mylėtojai kviečiami į gurmanišką kelionę, kurios metu virtuvės šefas kvies „pakeliauti“ po Birštono kurortą neįprastu būdu – tai savotiška kulinarinė-pažintinė kelionė laiku.

Degustacijos metu svečiai turės galimybę paragauti patiekalų, kuriuos pagaminti įkvėpė kunigaikščio Vytauto medžioklės Žvėrinčiaus miške, valdovo dvaro ant Vytauto piliakalnio istorijos, vakarienės metu svečiai persikels į kurorto klestėjimo laikus tarpukaryje, kai čia lankėsi įžymios to meto damos ir ponai, o Nemune buvo pagaunami įspūdingo dydžio šamai, formavosi kurortinio maisto tradicijos. Pirmoji tokia degustacinė kelionė vyks spalio 27-ąją, planuojama, kad tokios teminės vakarienės vyks nuolat.

Restorano archyvo nuotr./Restorano „Memory“ patiekalas
Restorano archyvo nuotr./Restorano „Memory“ patiekalas
Restorano archyvo nuotr./Restoranas „Memory“
Restorano archyvo nuotr./Restoranas „Memory“

Degustacijų įvairovę siūlo ir miškų apsuptyje įsikūrusio komplekso „Royal SPA Residence“ restoranas. Jo virtuvės šefė Daiva Saulienė yra patyrusi tokių degustacinių meniu kūrėja – tai gali būti ir sveikuoliški pietūs, ir kitų šalių virtuvės patiekalų pristatymai, restorane rengiamos ir romantiškos vakarienės, ir desertų, kavos bei vynų degustacijos.

Restorano archyvo nuotr./„Royal SPA Residence“ restoranas
Restorano archyvo nuotr./„Royal SPA Residence“ restoranas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai