Taip pat skaitykite: Pyragų diena: varškės, obuolių ir šokoladinių skanumynų receptai
1. Kiaušinius išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi.
2. Varškę atskirai pertrinkite ir sudėkite į kiaušinius. Gerai išmaišykite.
3. Supilkite pieną ir vėl išmaišykite. Suberkite miltus ir dar kartą išmaišykite iki vientisos masės.
4. Kepkite įkaitintoje keptuvėje aliejuje.
Patiekti galima su grietine, uogiene ar jogurtu. Skanaus :)
Recepto autorė Rasa Buklytė
! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška.
1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymo. Ant trynių supilkite ryžių pieną ir pradėkite maišyti.
2. Įdėkite žiupsnelį cinamono ir, pamažu maišydami, berkite miltus, kol tešla sutirštės.
3. Supilkite plaktuvu išplaktus kiaušinių baltymus, darsyk pamaišykite ir kepkite.
4. Blynelius valgykite su šokolado drožlėmis arba uogiene. Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
- Kiaušinius išplakite su milteliniu cukrumi.
- Ant silpnos ugnies užkaitinkite pieną ir jame išlydykite marcipano masę, kad neliktų gumulėlių.
- Kepimo miltelius išmaišykite su miltais ir suberkite į kiaušinių masę.
- Sudėkite Ricotta varškės sūrį ir viską gerai išmaišykite.
- Jei nepatinka blynai kepti ant aliejaus, galite aliejų pilti į pačią tešlą, o keptuvėje nenaudoti.
- Pilkite iš akies kokius 3-4 šaukštus ir kepkite ant vidutinės ugnies.
- Iškeptus blynus apipilkite kondensuotu pienu ir jau galite mėgautis saldumu
Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“
1. Į šiek tiek pašildytą pieną suberkite mieles ir cukrų. Tada sudėkite miltus, išmaišykite ir palikite tešlą šiltoje vietoje, kad pakiltų.
2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius ištrinkite su sviestu, baltymus padėkite į šaldytuvą. Tuomet trynių masę įmaišykite į pakilusią tešlą ir dar šiek tiek palikite, kad pakiltų.
3. Išplakite baltymus ir įmaišykite į tešlą, jei tešla per tiršta, galima įpilti vandens ar pieno.
4. Iškepkite lietinius. Įdarui sutirštintą pieną sumaišykite su smulkintais riešutais.
5. Tuomet tepkite blynelius sluoksniais: vieną kartą su "Rududu" ir riešutų įdaru, kitą – su mėlynių uogiene ir dėkite vieną ant kito. Tortą papuoškite smulkintais riešutais ir šaldytomis mėlynėmis.
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
1. Iš lietiniams skirtų produktų išmaišykite skystą tešlą ir kepkite lietinius.
2. Įdarui uogas sumaišykite su cukrumi ir palikite truputį pastovėti.
3. Padažui svieste pakepinkite miltus, supilkite pieną, įberkite cukrų ir maišydama užvirinkite, kol sutirštės.
4. Į kepimo indą supilkite padažą, sudėkite lietinius su įvyniotomis uogomis ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 30-40 min.
Recepto autorius Martynas Kaštelianovas
- Kiaušinius suplakite su cukrumi, vandeniu ir aliejumi iki vientisos masės. Įmaišykite miltus.
- Fetos sūrį susmulkinkite ir sukrėskite į tešlą.
- Keptuvę gerai įkaitinkite, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir į vidų pilkite po kelis šaukštus tešlos.
- Kepkite blynelius iš abiejų pusių, po kelias minutes. Jokių papildomų riebalų nereikia.
Receptas iš: g-blogas.lt
1. Dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską.
2. Kitame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite vanilės esenciją, pieną ir sūrį. Pilkite į miltus ir atsargiai išmaišykite, kol gausis vientisa masė. Geroje keptuvėje galima kepti be riebalų. Skanaus!!!
Recepto autorė Ilona
1. Puode arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą, palikite atvėsti. Sumaišykite sviestą su kiaušiniais ir 250 ml pieno, suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską, maišykite, kol neliks gumuliukų. Supilkite likusį pieną ir gerai suplakite tešlą, kad būtų puri.
2. Įkaitinkite blynų keptuvę, į kiekvieną duobutę įdėkite šiek tiek sviesto, palaukite, kol ištirps, įpilkite du šaukštus blynų tešlos. Jei neturite specialios keptuvės, kepkite blynus nedidelėje keptuvėje, įpilkite tiek tešlos, kad uždengtų visą dugną. Kai paviršius sustings, o apačia apskrus, apverskite blyną. Kad blynai neatvėstų, sudėkite juos į karščiui atsparų indą ir laikykite karštoje orkaitėje. Tiekite dar karštus blynus su bananų griežinėliais ir klevų sirupu.
1. Išlydykite sviestą, palaukite, kol atauš, tuomet įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite (gali praversti mikseris).
2. Sudėkite miltus ir išmaišykite iki tirštos, bet ne per tirštos masės. Suberkite mėlynes ir kepkite jums patogiu būdu. Labai paprastas ir skanus receptas. :)
Recepto autorė Greta Šidlauskaitė
! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška
1. Varškę, cukrų ir kiaušinius gerai išplakite, sudėkite miltus su krakmolu ir gerai išmaišykite.
2. Dėkite po šaukštą tešlos į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite po 1-2 minutes kiekvieną pusę.
3. Patiekite su uogų padažu, uogiene ar džemu.
Recepto autorė Skirmantė Mockevičienė
1. Kiaušinį išplakite su pienu, druska ir cukrumi.
2. Supilkite morkų tyrę, išmaišytą su apelsino sultimis ir smulkintu imbieru. Tuomet maišant pilkite miltų - manų mišinį.
3. Tešlą palaikykite bent 5 min., kad išbrinktų manai ir aliejumi pateptoje keptuvėje kepkite blynus. Patiekite su grietinėle bei aromatingais prieskoniais.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Blyneliai |
- Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
- Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki vientisos masės suplakite pieną, tirpintą ir atvėsintą sviestą, kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Suberkite į plakinį miltų mišinį ir maišykite, kol neliks sausų miltų.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Dėkite po šaukštą tešlos, ant blynelių viršaus užberkite po kelis gabalėlius pieninio šokolado.
- Kepkite ant vidutinio dydžio ugnies porą minučių, kol apskrus, ir pamatysite, kaip tešlos paviršiuje ima kilti burbuliukai. Tuomet atsargiai mentele apverskite blynelį ir taip pat apkepkite kitą jo pusę, kol gražiai apskrus.
- Iškeptus blynelius tiekite su mėgstamais priedais: sviestu, sirupu, gabalėliu tarkuoto šokolado ar kt.
1. Inde, įstatytame į karšto vandens vonelę, ištrinkite mieles su cukrumi, 1 stikline šilto pieno ir stiklinės miltų. Kildinkite 15 min.
2. Tada supilkite likusį pašildytą pieną, įmaišykite kiaušinių trynius, ištirpintą sviestą, miltus, išplaktus kiaušinių baltymus.
3. Tešlą kildinkite šiltai. Į pakilusią tešlą atsargiai įmaišykite susmulkintus džiovintus vaisius.
4. Blynus kepkite įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies.
Labai skanu su šaltu pienu arba kakava.
Recepto autorė Viktorija Kairiūkštytė
! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite jogurtą, sodą, vanilinį cukrų ir ištirpintą atvėsusį sviestą.
2. Tuomet sudėkite miltus, sutrintus bananus ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje. Galima patiekti su grietinėle, uogiene ar kitu mėgiamu padažu. Skanaus :)
Recepto autorė Viktorija Juciūtė
1. Vieną bananą sumaigykite šakute, kitą supjaustykite kubeliais. Kiaušinius suplakite su cukrumi, pienu, sviestu ir sumaišykite su bananais.
2. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, sodą, viską gerai sumaišykite. Keptuvėje ant įkaitinto aliejaus kepkite nedidelius blynelius.
3. Blynus paskaninkite mėgstama uogiene ar uogomis.
Taip pat skaitykite: Receptų konkursas „Mano gardus ruduo“. Laimėkite išskirtinio skonio sūrių rinkinius!