Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Blynai lyg iš rojaus: purūs, skrustelėję, kvepiantys apelsinais

Blynai yra daugiau mažiau kasdienis valgis, kurio dažniausiai skanaujame savaitgaliais. Tačiau vos vienas ingredientas gali švelniai pakeisti jų įprastą skonį, aromatą ir mėgausitės visai kito lygio blynais. Išbandykite, kokius stebuklus daro apelsinas – jo žievelė ir šiek tiek sulčių, kurių prireiks maišant tešlą.
Apelsininiai blynai
Apelsininiai blynai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 0,5 stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
  • 1 apelsino nutarkuota žievelė;
  • 1 stiklinė pasukų;
  • 3 kiaušiniai;
  • 2 stiklinės miltų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 40 g sviesto, išlydyto;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje sumaišykite apelsinų sultis, nutarkuotą žievelę, pasukas ir kiaušinius, švelniai paplakite, kad gerai susimaišytų.

2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir cukrų. Šį sausąjį mišinį suberkite į skystąjį, gerai išmaišykite, kad neliktų sausų gumuliukų, o tada supilkite lydytą sviestą ir darsyk išmaišykite.

3. Iki vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Pilkite po šaukštą tešlos taip formuodami blynus. Kepkite juos iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus. Jei pernelyg stipriai skrunda, galbūt reikės sumažinti kaitrą.

4. Patiekite su bet kuriais jūsų mėgstamais priedais – jogurtu, džemu, uogomis ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas