Ingredientai:
- 0,5 stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
- 1 apelsino nutarkuota žievelė;
- 1 stiklinė pasukų;
- 3 kiaušiniai;
- 2 stiklinės miltų;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- 40 g sviesto, išlydyto;
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje sumaišykite apelsinų sultis, nutarkuotą žievelę, pasukas ir kiaušinius, švelniai paplakite, kad gerai susimaišytų.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir cukrų. Šį sausąjį mišinį suberkite į skystąjį, gerai išmaišykite, kad neliktų sausų gumuliukų, o tada supilkite lydytą sviestą ir darsyk išmaišykite.
3. Iki vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Pilkite po šaukštą tešlos taip formuodami blynus. Kepkite juos iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus. Jei pernelyg stipriai skrunda, galbūt reikės sumažinti kaitrą.
4. Patiekite su bet kuriais jūsų mėgstamais priedais – jogurtu, džemu, uogomis ir pan.