Dažnai sakome, kad neturime laiko gaminti, tačiau, vienąkart pasigaminus, maisto turėsite keliems valgymams, visada valgysite tai, kas jums tikrai skanu, o be to, – kas mėnesį sutaupysite ne vieną dešimtį eurų.
„Jeigu prabangos, laisvalaikio ar poilsio prekes pirkti ar nepirkti galime rinktis, ši taisyklė negalioja su maistu – kas mėnesį kiekvieno gyvenime išlaidos maistui sudaro vieną reikšmingiausių ir didžiausių sumų. Vis dėlto galimybių išleisti mažiau visada yra – kasdienius pietus maitinimo įstaigose pakeitę skaniu ir nebrangiu namuose pagamintu maistu galite ženkliai sutaupyti.
„Iki“ parduotuvėse nuolat taikome akcijas ir itin patrauklias nuolaidas įvairiausių kategorijų ir rūšių maisto produktams – mėsai, žuviai, daržovėms, vaisiams, pieno produktams, kruopoms ir kt., todėl stebėdami akcijas „Iki“ leidiniuose, internete ar telefono programėlėje, visada turite galimybę produktų nusipirkti gerokai pigiau“, – sako Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Taigi, sumaniai apsipirkite esant žemesnėms kainoms, pasiraitokite rankoves ir pasigaminkite gardaus naminio maisto – pateikiame keletą idėjų, kurios maloniai nustebins ne tik skoniu, bet ir savikaina, o valgyti perpus pigiau negu kavinėje – apsimoka!
Veganiškas sotus daržovių troškinys
Ingredientai:
- Morkos: 1 vnt.
- Svogūnai: 1 vnt.
- Pupelės: 0,5 vnt. skardinės konservuotų sviestinių
- Konservuoti pomidorai: 0,5 vnt. skardinės
- Sultinys: 1 vnt. kubelis daržovių
- Špinatai: 1 sauja
- Druska, juodieji pipirai
Gaminame:
Pasiruošiame daržoves: kubeliais supjaustome morką ir svogūną, tuomet jas šiek tiek apkepame. Daržovėms suminkštėjus, į keptuvę beriame sviestines pupeles, pilame smulkintus pomidorus ir užpilame puodeliu verdančiame vandenyje ištirpinto sultinio.
Keptuvę palikite ant ugnies maždaug dešimčiai minučių, kol sultinys beveik išgaruos. Gautą masę pagardinkite druska ir pipirais, jei mėgstate valgyti aštriau – dar ir maltų aštriųjų pipirų prieskoniais.
Galiausiai suberkite į troškinį saują špinatų ir viską gerai išmaišykite.
Vištiena su česnaku ir imbieru
Ingredientai:
- Vištienos krūtinėlė
- Česnakai: 2 skiltelės
- Imbieras: 1 valg. š. maltas
- Alyvuogių aliejus: 1 valg. š.
- Žalioji citrina
Gaminame:
Supjaustykite vištieną 1,5 cm kvadratėliais. Dubenyje sumaišykite sutraiškytą česnaką, imbierą, alyvuogių aliejų ir žaliosios citrinos sultis. Apvoliokite vištieną marinate ir trumpam dėkite į šaldytuvą (laikykite ne ilgiau 30 min.).
Kepkite vištieną keptuvėje, kol gražiai apskrus. Jeigu norite, kad būtų sočiau, patiekite su ryžiais. Jei skaičiuojate kalorijas, rinkitės šviežias salotas.
Greitas bulvių ir moliūgų apkepas
Ingredientai:
- Moliūgai: 400 g
- Bulvės: 4 vnt. didelės
- Svogūnai: du dideli
- Kiaušiniai: 2 vnt.
- Miltai: 4 valg. š.
- Parmezano sūris: 200 g tarkuoto
- Sviestas 2 valg. š. kepti ir skardai patepti
- Juodieji pipirai, druska
Gaminame:
Moliūgą ir nuskustas bulves sutarkuokite stambia tarka. Svogūnus nulupkite, supjaustykite, apkepkite svieste ir supilkite į tarkuotų bulvių ir moliūgų masę.
Kiaušinius išplakite ir supilkite į masę, suberkite miltus, pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite. Išmaišykite.
Kepimo indą ištepkite sviestu ir sukrėskite masę. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20–30 minučių. Kai apkepas bus jau beveik iškepęs, apiberkite jo viršų parmezano sūriu ir dar kelias minutes pakepkite, kol sūris išsilydys. Patiekite su mėgstamu padažu.
Skanaus!