Briuseliniai kopūstai su traškia šonine ir spanguolėmis

Mėgstate briuselinius kopūstus? Jei dar neatradote tinkamiausio recepto jiems paruošti, dalinamės. Pagardinti traškia šonine ir džiovintomis spanguolėmis šie kopūstėliai taps puikiu užkandžiu.
Briuseliniai kopūstai
Briuseliniai kopūstai / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 500 g šviežių briuselinių kopūstų,
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 4 storais griežinėliais supjaustytos šoninės juostelių, susmulkintų,
  • 3 susmulkintų česnako skiltelių,
  • 1/2 puodelio vištienos sultinio,
  • žiupsnelio druskos,
  • žiupsnelio pipirų,
  • 2 valg. š. citrinos sulčių
  • 1/4 puodelio džiovintų spanguolių.

Gaminimas:

Nupjaukite briuselinių kopūstų kotelius ir nuimkite išorinius negražius lapelius.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite susmulkintą šoninę, kol ji taps traški, retkarčiais pamaišydami. Išimkite kiaurasamčiu ir padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalai.

Taukus iš keptuvės išpilkite, palikite tik pora šaukštų. Suberkite smulkintą česnaką ir pakepinkite vieną minutę. Suberkite ir pora minučių apkepinkite kopūstėlius.

Ant viršaus supilkite sultinį, pagardinkite druska ir pipirais. Keptuvę uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 minučių.

Kopūstėlius sudėkite į serviravimo dubenį. Apšlakstykite citrinos sultimis ir pabarstykite paskrudinta šonine bei spanguolėmis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų