„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Bulgariška šalta sriuba su agurkais ir graikiniais riešutais

Šaltoje bulgariškoje sriuboje subtiliai susimaišo šviežių agurkų, kefyro ir aštrus česnako skoniai. Kita vertus, skrudinti ir susmulkinti graikiniai riešutai gaiviai sriubai suteikia ir pikantiškumo. Tvnet.lv dalijasi greitai pagaminamos ir gardžios sriubos receptu.
Kefyro ir agurkų sriuba
Kefyro ir agurkų sriuba / Shutterstock.com

Ingredientai:

  • 1 l kefyro arba jogurto;
  • 1/4 l grietinės;
  • 4 valg. š. aliejaus;
  • 1 ilgas agurkas;
  • kapotų krapų;
  • 3 skiltelės česnako;
  • pipirų pagal skonį;
  • druskos pagal skonį;
  • 1 sauja graikinių riešutų branduolių.

Gaminimas:

Jogurtą arba kefyrą išplakti su grietinėle. Suberkite pipirus, druską ir smulkiai pjaustytą arba tarkuotą česnaką. Nuolat maišydami supilkite aliejų, smulkiai pjaustytą agurką ir smulkintus krapus. Viską išmaišyti ir įdėkite sriubą į šaldytuvą.

Prieš patiekiant, į sausą suberkite susmulkintus graikinius riešutus ir kiek pakepkite, o tada paskaninkite jais sriubą. Ją galima patiekti net su ledo kubeliais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“