Ingredientai:
- 1 l kefyro arba jogurto;
- 1/4 l grietinės;
- 4 valg. š. aliejaus;
- 1 ilgas agurkas;
- kapotų krapų;
- 3 skiltelės česnako;
- pipirų pagal skonį;
- druskos pagal skonį;
- 1 sauja graikinių riešutų branduolių.
Gaminimas:
Jogurtą arba kefyrą išplakti su grietinėle. Suberkite pipirus, druską ir smulkiai pjaustytą arba tarkuotą česnaką. Nuolat maišydami supilkite aliejų, smulkiai pjaustytą agurką ir smulkintus krapus. Viską išmaišyti ir įdėkite sriubą į šaldytuvą.
Prieš patiekiant, į sausą suberkite susmulkintus graikinius riešutus ir kiek pakepkite, o tada paskaninkite jais sriubą. Ją galima patiekti net su ledo kubeliais.
Skanaus!