15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

Lengvai ir greitai: bulgariškas obuolių pyragas

Jokio tešlos kočiojimo, tačiau rezultatas - nuostabus! Būtinai išmėginkite šį obuolių pyrago receptą.
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas / 123RF.com nuotr.

Jums reikės:

  • 4 didelių obuolių,
  • 80 g miltų,
  • 130 g cukraus,
  • 80 g manų kruopų,
  • 1,5 arb. š. kepimo miltelių,
  • 100 g smulkintų graikinių riešutų,
  • 100 g šalto sviesto.

Pabarstymui:

  • 1 valg. š. cukraus,
  • 1 arb. š. cinamono.

Gaminimas:

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sutarkuokite pusę atšaldyto sviesto.

Paruoškite pyrago tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, manų kruopas ir kepimo miltelius. Gautą masę padalinkite į tris dalis.

Obuolius sutarkuokite burokine tarka ir sumaišykite su smulkintais graikiniais riešutais. Obuolių masę padalinkite į dvi dalis.

Ant tarkuoto sviesto kepimo formoje užberkite trečdalį sausos masės, o ant jos – pusę obuolių masės.

Tada – vėl dalį sausos masės, ant jos – likusius obuolius ir galiausiai, ant viršaus – vėl sausą masę.

Pabaigai užtarkuokite likusį sviestą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje maždaug 30 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, apibarstykite cukrumi bei cinamonu.

Pyragą patiekite šiek tiek praaušusį. Labai gardu su ledais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais