Ingredientai:
- 3 baklažanai;
- 3 raudonos saldžiosios paprikos;
- 1 didelis pomidoras, supjaustytas smulkiais kubeliais;
- 3 skiltelės česnako, sutrintos;
- šluotelė šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
- kelios šakelės šviežių krapų, smulkiai sukapotų;
- 1 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- didelis žiupsnis druskos;
- žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Įjunkite orkaitę ir nustatykite grilio funkciją.
2. Ant nedidelės skardos, išklotos kepimo popieriumi, dėkite baklažanus ir paprikas. Dėkite į orkaitę ir kepkite, kol odelė pajuos ir susiraukšlės, tuomet apverskite ir kepkite kitą pusę iki tokio pat efekto. Iš viso tai užtruks 30–35 min.
3. Išimkite daržoves į didelį puodą, iškart uždenkite dangčiu ir leiskite keliolika minučių pailsėti. Tuomet atidenkite – bus žymiai lengviau nulupti „išprakaitavusių“ paprikų odelę.
4. Baklažanus perpjaukite pusiau horizontaliai ir išskobkite minkštimą, dar pakapokite jį peiliu ir dėkite į dubenį. Į tą patį dubenį sudėkite taip pat sukapotą paprikų minkštimą. Visą šį darbą taip pat galite patikėti ir elektriniam smulkintuvui, tik nemalkite iki tyrės, tekstūra turi likti grubi ir nevientisa.
5. Į dubenį su smulkintomis daržovėmis dėkite ir pilkite visus likusius ingredientus, tada gerai išmaišykite, paragaukite, ar netrūksta druskos.
6. Naudokite šią tyrę kaip užtepą, mirkykite jame duonos lazdeles, galite valgyti su pitomis, salotomis, šalia bet kokių mėgstamų nesaldžių košių ar keptos mėsos. Laikykite šaltai (iki 3 dienų).