Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulvės, įdarytos kiaušiniais – sotumo nepritrūksit!

Sotus, komfortiškas rudens patiekalas – skanaukit į sveikatą!
Bulvės, įdarytos kiaušiniais
Bulvės, įdarytos kiaušiniais / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

  • 2 didelių bulvių,
  • mažo svogūno,
  • 4 mažų kiaušinių,
  • 3–4 skiltelių česnako,
  • 100 g tarkuoto sūrio,
  • 2 šaukštų aliejaus arba 15 g sviesto,
  • pagal skonį aitriųjų paprikų,
  • druskos ir pipirų,
  • aliejaus skardai ištepti.

Kaip gaminti:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, kepimo skardą ištepkite aliejumi. Bulves nuplaukite, perpjaukite išilgai pusiau, subadykite šakute ir kepkite 30–40 minučių, iki suminkštės.

2. Išimkite ir palikite atvėsti.

3. Svogūną susmulkinkite, česnakus sutraiškykite.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus ar sviesto, suberkite svogūnus ir kepkite, iki jie taps skaidrūs. Sukrėskite česnakus, aitriąsias paprikas, išmaišykite ir dar pakepinkite apie 5 minutes.

5. Atsargiai nepažeisdami sienelių išskobkite bulvių minkštimą. Sumaišykite jį su sūriu, pagardinkite druska ir pipirais.

6. Dėkite masės į bulvių puseles ir paspauskite, padarydamos įdubą kiaušiniui. Įmuškite po kiaušinį į puselę ir šaukite į orkaitę. Kepkite 10–15 minučių. Tiekite su šviesia duona ir pomidorais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai