Bulvinių sklindžių tešlai reikės:
- 250 g kvietinių miltų,
- 250 g virtų bulvių,
- 200 g pieno,
- 7 g sausų mielių,
- 2 kiaušinių,
- 7 g cukraus,
- druskos pagal skonį,
- 150 g aliejaus kepimui.
Gaminimas:
Miltus persijojame į dubenį, beriame sausas mieles, druską, cukrų, pilame šiltą pieną, dedame kiaušinius ir užmaišome tešlą. Virtas bulves sutarkuojame burokine tarka ir sudedame į paruoštą tešlą, paliekame šiltai pakilti 30-45 min.
Vištienos ir grietinėlės padažui reikės:
- 200 g vištienos filė,
- 100 g konservuotų agurkų,
- 100 g pievagrybių,
- 80 g svogūnų,
- 100 g Aliejaus kepimui,
- 10 g Dijono garstyčių,
- 200 g grietinėlės,
- 150 g vandens,
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Vištienos filė supjaustome kubeliais, apkepiname keptuvėje, išimame iš keptuvės, padedame į šalį. Į tą pačią keptuvę dedame smulkintus svogūnus, apkepiname, dedame smulkintus konservuotus agurkus. Atidedame į šalį. Pakepiname smulkintus pievagrybius, tada prie jų dedamą apkepiną vištieną ir sumaišome su svogūnų ir agurkų mišiniu. Pilame grietinėlę, dedame garstyčias. Jei matome, kad padažas per tirštas, įpilame šlakelį vandens. Sudedame druską, pipirus, patroškiname 10-15 min.
Į įkaitintą keptuvę dedame po šaukštą tešlos ir kepame sklindžius iš abiejų pusių. Dėliojame į lėkštę, pilame vištienos ir grietinėlės padažą, pabarstome žaluma.
Skanaus!
Dėkojame Aurelijai už receptą!
Skaitykite taip pat:
Išmėginkite: Gitanos blynai – burbuliukai
Užgavėnėms – ukrainietiški blynai, kokių dar neragavote
Skaniausi Užgavėnių blynų pagardai – ir smaližiams, ir „rimto“ maisto mėgėjams
Smaližių džiaugsmui: Marytės saldžių blynų bokštelis
Bulviniai Aurelijos sklindžiai su vištiena ir grietinėlės padažu
Purūs varškės vafliai su jogurtiniu padažu
Aurelijos lietinių suktinukai su malta mėsa
Marytės lietiniai su varške „rožytės“
Blynų tortas: pavyks net pradedantiems kepėjams
Blynai ir blyneliai: įvairios jų rūšys ir kepimo gudrybės