Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bulviniai blynai su įdaru: itin skanūs su grietine

„Šie „zrazai“ yra populiarūs lenkų, baltarusių ir ukrainiečių virtuvėse. Kažkuo panašūs į lietuviškus žemaičių blynus. Iš pradžių jie būdavo įdaromi kiaušiniais ar daržovėmis. Laikui bėgant atsirado įvairių variantų“, – sako maisto tinklaraštininkė, „Samčio užrašų“ autorė Odeta Kudopčenkienė.
Blynai su įdaru „Kartofelnye Zrazy“
Blynai su įdaru „Kartofelnye Zrazy“ / Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorės Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

6 didelių bulvių,

kiaušinio,

saujos miltų,

200 g virtų grybų,

svogūno,

2 šaukštų aliejaus,

100 g rūkyto kumpelio,

po žiupsnelį druskos ir maltų pipirų,

džiūvėsėlių apvolioti,

aliejaus kepti,

grietinės patiekti.

Kaip gaminti:

1. Bulves nuskuskite, perpjaukite pusiau ir išvirkite. Nusunkę sugrūskite, atvėsinkite.

2. Pagaminkite įdarą. Svogūną nulupkite ir smulkiai sukapokite, grybus susmulkinkite, kumpelį supjaustykite kubeliais.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus. Kai jie suminkštės ir pagels, suberkite grybus ir kumpelio gabalėlius. Pagardinkite druska ir pipirais. Atvėsinkite.

4. Į bulvių masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus. Gerai išminkykite tešlą. Jei ji limpa prie rankų, įberkite dar miltų.

5. Delnus suvilgykite vandeniu ir iš bulvių masės formuokite paplotėlį. Į vidurį krėskite įdaro ir formuokite pailgą storoką blyną. Apvoliokite iš abiejų pusių džiūvėsėliuose.

6. Blynus kepkite įkaitintame aliejuje keptuvėje iš abiejų pusių po 3–5 min., kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps. Valgykite su grietine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas