Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Bulviniai blynai su mėsa, paskaninti ridikėlių padažu. Nustebsit, kaip jis tinka!

Vargu, ar kas ginčysis, jog bulviniai blynai – patiekalas ne iš lengvųjų, o juolab jei jie įdaryti mėsa. Tačiau šį valgį galima gerokai palengvinti: naudoti nedaug aliejaus kepant, mėsą rinktis liesą, o prie blynų paruošti nuostabų ridikėlių padažą. O paskutinis patarimas – valgykit su saiku ir viskas bus gerai!
Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu
Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 5–6 didelės bulvės;
  • 2 kiaušiniai (po vieną tarkių masei ir įdarui);
  • 2 valg. šaukšt. manų kruopų;
  • didelis žiupsnis juodųjų pipirų;
  • druskos (pagal skonį);
  • aliejaus (kepimui);
  • 300–400 g liesos maltos kiaulienos;
  • 1 nedidelis svogūnas;
  • žiupsnis čiobrelių;
  • ryšelis ridikėlių;
  • 200 g grietinės.

Gaminimas:

1. Bulves sutarkuokite vidutine tarka, sumaišykite su kiaušiniu, manų kruopomis, pipirais ir druska.

2. Maltą kiaulieną sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, kiaušiniu, pagardinkite pipirais, druska ir čiobreliais.

3. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir įkrėskite kelis šaukštus bulvių masės, tada dėkite šlapiomis rankomis suformuotą maltos mėsos paplotėlį (maždaug tokio dydžio kaip bulvinis blynas). Ant viršaus vėl dėkite kelis šaukštus bulvių tarkių. Kepkite ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Labai svarbu reguliuoti kaitrą taip, kad blynas neimtų svilti, kol iškeps mėsa.

4. Jei blynai labai stori ir visgi bijote, kad bus neiškepę, sudėkite juos į aliejumi apšlakstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje dar 10 minučių.

5. Padažui supjaustykite ar sutarkuokite ridikėlius ir sumaišykite su grietine, pipirais ir druska.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos