Bulvių ir kitų daržovių blynai: 9 receptai, kurie nustebins

Bulviniai blynai – tikra lietuviškos virtuvės klasika, tačiau ir jie, kepami pagal tą patį receptą, pabosta. O ką, jei pabandytumėte bulves „praskiesti“ kitomis daržovėmis? Patiekalas bus lyg ir pažįstamas, bet lengvesnis, su naujomis skonio natomis. Bulvėms į kompaniją tiks morkos, moliūgai, salierai, cukinijos... Panaršykite receptus ir atraskite, kas jums labiausiai prie širdies!
Stambiai tarkuotų daržovių blyneliai
Stambiai tarkuotų daržovių blyneliai / Vida Press nuotr.
Bulvių ir cukinijų blynai
Receptas: Bulvių ir cukinijų blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 82
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio; blynams)
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio; blynams)
Svogūnai: 1.00 arbat. š. (mažas; blynams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli; blynams)
Miltai: 2.00 valg. š. (gali reikėti ir 3; blynams)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnį blynams ir padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnelį blynams ir padažui)
Varškė: 100.00 g (pusriebės; česnakiniam padažui)
Grietinėlė: 100.00 g (plakamosios; česnakiniam padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (labai smulkiai sukapota; česnakiniam padažui)
Krapai: 1.00 valg. š. (kapotų šviežių; česnakiniam padažui)
Citrinos sultys: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį; česnakiniam padažui)
Kaip gaminti

Beje, ruošdami daržovių blynus, jas tarkuokite stambiai, ne smulkiai: taip masė bus sausenė, o ir iškepę blynai traškesni. Jei norite, kad blynai būtų mažiau riebūs, kepkite juos ne keptuvėje, bet orkaitėje.

Itin svarbus ir pagardas, su kuriuo pateiksite iškeptus daržovių blynus. Mano mėgstamiausias – česnakais ir krapais pagardintas varškės ir grietinėlės padažas.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklokie pergamentiniu popieriumi.

2. Cukinijas stambiai sutarkuokite ir nuspauskite, pašalindami perteklinį skystį. Bulves ir svogūną sutarkuokite burokine tarka.

 

3. Dubenyje suplakite kiaušinius, sudėkite tarkuotas cukinijas, bulves ir svogūnus, įberkite druskos ir pipirų, suberkite miltus ir sumaišykite tešlą. Jei tešla pernelyg skysta ir vandeninga, įdėkite daugiau miltų.

4. Skardoje esantį pergamentinį popierių pašlakstykite aliejumi. Šaukštu formuokite blynus skardoje. Blynų viršų pašlakstykite dar trupučiu aliejaus ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 30-40 minučių, arba kol blynai gražiai apskrus.

5. Kol blynai kepa pasigaminkite padažą

6. Varškę gerai sutrinkite ir sumaišykite su grietinėle, kol gausite vientisą tirštą padažą. Suberkite kapotas petražoles, česnakus, druską ir pipirus, įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių, galite įberti šiek tiek cukraus skoniui subalansuoti. Paragaukite ir pataisykite skonį taip, kad jums patiktų.

Suskleisti
Moliūgų ir bulvių blynai
Receptas: Moliūgų ir bulvių blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 172
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 800.00 g (be žievės, sutarkuoto burokine tarka)
Bulvės: 600.00 g (nuskustų, sutarkuotų burokine tarka)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kajeno pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skon 5)
Moliūgo sėklos: 3.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 0.50 st. (kepimui)
Grietinė: 4.00 valg. š. (arba graikiško jogurto; patiekimui)
Rūkyta lašiša: 100.00 g (patiekimui (nebūtinai))
Kaip gaminti

Aš juos valgiau su graikišku jogurtu, pagardintu trupučiu druskos, pipirų ir česnako, bet čia taip pat tiks ir paprasta grietinė, o dar pagardinus juos trupučiu rūkytos lašišos, turėsite visai gurmanišką patiekalą, kuriuo nedvejodami galite vaišinti net įnoringus svečius.

1. Sumaišykite tarkuotus moliūgus ir bulves. Įtarkuokite svogūną. Įmaišykite kiaušinius ir miltus. Pagardinkite trupučiu muškato riešuto, geru žiupsniu kajeno pipirų ir druska. Įmaišykite moliūgo sėklas.

2. Leiskite tešlai pastovėti 20 minučių.

3. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus alyvuogių aliejaus. Kabinkite po šaukštą paruoštos masės, keptuvėje formuokite blynus šiek tiek juos paplodami šaukštu. Kepkite ant lengvos ugnies apie 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol blynai apskrus.

4. Mėgaukitės šiais blynais su trupučiu grietinės, graikišku jogurtu, o gal ir gabalėliu rūkytos lašišos.

Suskleisti
Daržovių blynai
Receptas: Daržovių blynai su traškia šonine
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 11
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Šoninė: 200.00 g (karštai rūkytos)
Kaip gaminti

1. Nuskustas bulves bei morkas sutarkuokite, o cukiniją sutarkuokite nenuluptą. Į daržovių masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus bei kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite.

2. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite blynelius po 2 minutes iš kiekvienos pusės.

3. Sausoje keptuvėje paskrudinkite karšto rūkymo šoninę ir patiekite kartu su daržovių blyneliais.

Suskleisti
Bulviniai blynai su sojomis
Receptas: Bulviniai blynai su sojomis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 19
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Sojos: 1.00 st. (faršas)
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Miltai: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 3.00 valg. š.
Gražgarstės: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Į užvirtą vandenį įdėkite sultinio kubelį, suberkite sojų faršą ir kelias minutes pavirkite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite pusvalandžiui brinkti. Faršą nuspauskite (kad liktų kuo mažiau skysčio).

2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir paskrudinkite aliejuje. Tuomet dėkite nuspaustą sojų faršą ir apkepkite.

3. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite. Į tarkius įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, pagardinkite juodaisiais pipirais ir druska. Įmaišykite paruoštas sojas. Karštame aliejuje kepkite nedidelius blynelius.

4. Tiekite su grietine, sumaišyta su salotomis.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Bulvių ir cukinijų blynas su sūdyta lašiša
Receptas: Bulvių ir cukinijų blynas su sūdyta lašiša
1 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 53
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt. (2 mažos arba 1 didesnė)
Cukinijos: 150.00 g (pusė nedidelės cukinijos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š. (gali reikėti daugiau arba mažiau, priklausomai nuo daržovių sultingumo)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Mairūnas: 1.00 žiupsnelis (džiovintas, pagal skonį)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Lašiša: 50.00 g (sūdyta)
Grietinė: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

Idėja greitiems ir skaniems pietums, kai šaldytuve tik cukinijos ir lašišos uodegėlės...

1. Bulves ir cukiniją sutarkuokite burokine tarka, pagardinkite druska, pipirais, mairūnais, įkulkite kiaušinį, įmaišykite miltus. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sukrėskite masę ir išlyginkite paviršių. Blynas neturi būti storas, nes ilgai keps.

2. Keptuvę uždenkite dangčiu, ugnį sumažinkite iki silpnos-vidutinės ir kepkite, kol apačia gražiai apskrus, tada blyną apverskite ir uždengusios pabaikite kepti. Patiekite su grietine ir lašiša.

Patarimas dėl apvertimo, kurio mane senų senovėje išmokė močiutė - keptuvę uždengti didele lėkšte, apvožti ir blyną neapkepta puse žemyn nustumti į keptuvę. Šitaip kepinys tikrai nesulūžinės, kas garantuotai nutiktų verčiant su mentele. Jei tokiais piruetais užsiimti nesinori, visada galima kepti mažus blynelius.

Receptas iš tinklaraščio „Kulinarijos laboratorija“

Suskleisti
Bulviniai blynai su salierais
Receptas: Bulviniai blynai su salierais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 67
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 2.00 kg
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Salierai: 1.00 vnt. (pusė stiebo)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Aliejus: 200.00 ml
Kaip gaminti

Bulves, svogūną ir salierą sutarkuokite, įmuškite kiaušinį, sudėkite druską, miltus, išmaišykite ir kepkite aliejuje.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais
Receptas: Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 137
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (nemažų)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Miltai: 5.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Svogūnai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 1.00 st. (kepimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių)
Laiškiniai svogūnai: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Bulves, nuluptus be sėklyčių obuolius, svogūnus ir česnakus sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina. Nupilkite skysčio perteklių (galima šiek tiek ir nusunkti) bei apšlakstykite citrinos sultimis.

2. Įmuškite kiaušinių trynius, pasūdykite, įdėkite pipirų bei gerai išmaišykite. Sudėkite miltus ir dar truputį pamaišykite.

3. Blynus apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus.

4. Iškepus geriausia padėti blynus ant vienkartinio rankšluoščio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

5. Patiekite su grietine bei laiškiniais svogūnais (žiemos metu puikiai tinka džiovinti).

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Bulvių ir moliūgų blynai
Receptas: Bulvių ir moliūgų blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 56
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 300.00 g
Moliūgai: 300.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Jogurtas: 250.00 ml (Padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (Padažui)
Krapai: 1.00 valg. š. (Padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir padažui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (Padažui; maltų)
Kaip gaminti

1. Bulves ir moliūgus sutarkuokite, jei atsiras daug skysčio, masę truputį nusunkite. Įmuškite į ją kiaušinius, įberkite miltus, smulkiai supjaustytą svogūną, druską, smulkintą muskatą. Gerai išmaišykite.

2. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, gerai įkaitinkite, formuokite blynus ir kepkite, kol gražiai pagels.

3. Patiekite su jogurto padažu. Padažą paruošite greitai ir paprastai. Česnako skilteles sukapokite, susmulkinkite krapus. Suberkite į jogurtą. Pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais, išmaišykite. Skanaus.

 

Suskleisti
Stambiai tarkuotų daržovių blyneliai
Receptas: Netradiciniai bulvių ir morkų blyneliai su fetos sūriu
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 17
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Morkos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Fetos sūris: 150.00 g
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkiai supjaustytų)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 3.00 valg. š. (arba jogurto; patiekimui)
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Nuskuskite morkas ir bulves. Sutarkuokite burokine tarka.

2. Keptuvėje aukštesniais kraštais ant vidutinės ugnies įkaitinkite porą šaukštų aliejaus ir suverskite daržovių tarkius. Kepkite 6–8 minutes atidžiai pamaišydami, kol tarkiai kiek sukris ir suminkštės, stebėkite, kad nepradėtų skrusti ir degti. Perdėkite tarkius į didelį dubenį ir leiskite kiek pravėsti. Keptuvę gerai išvalykite.

3. Į kiek pravėsusius tarkius stambiai sutrupinkite fetos sūrį, suberkite krapus, supilkite šiek tiek paplaktus kiaušinius, įberkite pipirų ir viską atsargiai išmaišykite (stenkitės pernelyg nesumaigyti fetos gabaliukų).

4. Vėl įkaitinkite keptuvę su keliais šaukštais aliejaus, šaukštu formuokite blynelius. Kepkite po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kol bus gražiai paskrudę, apversdami būkite atsargūs, kad blyneliai nesuplyštų (apskrudę iš abiejų pusių jie bus tvirtesni).

5. Iškepusius blynelius dėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.

6. Tiekite su grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis