Jums reikės:
4 nedidelių bulvių,
150 g sūdytų lašišų,
ryšulėlio gražgarsčių salotų,
kelių svogūnų laiškų,
šaukšto kaparėlių,
aliejaus, majonezo arba liesos grietinės,
bulvių prieskonių,
druskos.
Kaip gaminti:
1. Nulupkite bulves, padalykite išilgai į keturias dalis, apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, baigdami kepti pabarstykite bulvių prieskoniais. Sudėkite keptas bulves ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų ir pravėstų.
2. Plonais griežinėliais supjaustykite lašišas.
3. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas. Supjaustykite svogūnų laiškus.
4. Sudėkite į lėkštę keptas bulves, lašišų griežinėlius ir salotas, išmaišykite, apibarstykite svogūnų laiškais ir kaparėliais, pasūdykite, pagardinkite majonezu arba liesa grietine.
Kulinaro patarimas. Prie šių salotų taip pat tiks varškės ir česnakų padažas. Sutrinkite varškę šakute, sumaišykite su grietine, išspauskite česnako skiltelę, pagal skonį pasūdykite ir užkrėskite ant salotų