Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bulvių košės“ receptas: silkė su džiovintais grybais, porais ir morkomis

Silkė su džiovintais grybais, švelniai pakepintais porais ir morkomis – nesudėtingas receptas ir spalvingas patiekalas Kūčių stalui ir kasdienei vakarienei. Aš jį gaminau su žvynabudėmis. Bandėte jas džiovinti? Tokios pat skanios, kaip ir džiovinti baravykai ar kiti grybai. Išdžiūvusios tampa trapios, šviesios spalvos. Gaminant patamsėja kaip ir kiti džiovinti grybai. Silkė su džiovintomis žvynabudėmis neįsižeis, jei naudosite kitos rūšies džiovintus grybus
Tinklaraštininkė Laura ir jos ruošta silkė su priedais
Tinklaraštininkė Laura ir jos ruošta silkė su priedais / Tinklaraštininkės, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr.

Ingredientai:

  • 2 sūdytos silkės (idealu – sūdytos jūsų pačių, receptą rasite žemiau);
  • 35 g džiovintų žvynabudžių arba kitokių grybų;
  • 1 didelis poras;
  • 3 vidutinės morkos;
  • aliejaus (kepimui);
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų.

Gaminimas:

1. Žvynabudes (ar kitus grybus) užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir palikite brinkti 2 valandas. Išbrinkusius grybus pasmulkinkite, supilkite į keptuvę kartu su visu skysčiu ir kepkite kol išgaruos skystis. Tuomet įpilkite šlakelį aliejaus ir maišydami truputį pakepkite, kad grybai paskrustų. Baigiant kept pagardinkite druska ir pipirais. Atvėsinkite.

2. Silkės filė supjaustykite kubeliais.

3. Porus supjaustykite griežinėliais ir švelniai pakepinkite su aliejumi. Baigiant kepti pagardinkite druska ir pipirais. Atvėsinkite.

4. Morkas supjaustykite plonais griežinėliais. Kepinkite su aliejumi kol suminkštės. Baigiant kepti pagardinkite druska ir pipirais. Atvėsinkite.

5. Į silkei patiekti skirtą lėkštę sudėkite silkę, ant viršaus eilutėmis sudėkite grybus ir pakepintas daržoves.

6. Silkę su džiovintomis žvynabudėmis, porais ir morkomis valgėme su orkaitėje keptomis bulvytėmis ir grietine.

7. Labai rekomenduoju pasūdyti silkę patiems, pažadu – daugiau nesinorės pirkti.

Tinklaraštininkės nuotr. /Šią silkę skanu valgyti su bulvytėmis
Tinklaraštininkės nuotr. /Šią silkę skanu valgyti su bulvytėmis

Ingredientai silkei:

  • 2 silkės;
  • 2 šaukštai druskos (jei sūdysite tik filė, druskos dėkite 1 šaukštą);
  • 5 grūdeliai kvepiančiųjų pipirų;
  • 7 grūdeliai juodųjų pipirų;
  • 2 lauro lapai;
  • 0,5 šaukštelio kalendros grūdelių;
  • 1 šaukštas aliejaus.

Gaminimas:

1. Viskas labai paprasta. Jei naudojate šaldytą silkę, atitirpinkite ją šaldytuve. Kai atitirps, išvalykite.

2. Druską sumaišykite su pipirais, kalendra, patrupintais lauro lapais ir aliejumi ir įtrinkite mišiniu išvalytą silkę. Laikykite šaldytuve parą.

3. Jei sūdysite ne visas silkes, o filė, kaip aš mėgstu daryti – druskos dėkite perpus mažiau – vieną šaukštą.

4. Prieš valgant, iš visų sūdytų silkių išpjaukite filė, o jei sūdėte filė – apvalykite nuo prieskonių.

Tinklaraštininkės nuotr. /Silkė su džiovintais grybais, porais ir morkomis
Tinklaraštininkės nuotr. /Silkė su džiovintais grybais, porais ir morkomis

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau ir buvo įkūrusi dešrainių tašką „Mangi hot dogs“ Kaune, pagal užsakymus gamina sočius skandinaviško stiliaus sumuštinių tortus bei kimčius. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. 15min rasite netikėtų, drąsių ir gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai