Ingredientai:
- 15 nedidelių šviežių bulvyčių, kruopščiai nuplautų ir supjaustytų ketvirčiais;
- 0,5 raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto;
- 100 g Kalamata alyvuogių be kauliukų, supjaustytų griežinėliais;
- 100 g feta sūrio, stambiai sutrupinto;
- ryšelis šviežių petražolių, sukapotų;
- keli svogūno laiškai, smulkiai supjaustyti.
padažui:
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 2 skiltelės česnako, sutrintos;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir leiskite atvėsti.
2. Dubenyje, kuriame ruošite mišrainę, sumaišykite aliejų, citrinos sultis, česnakus, druską ir pipirus. Suberkite alyvuoges, fetą, petražoles, svogūnus ir svogūnų laiškus. Išmaišykite. Galiausiai suberkite ir bulves bei atsargiai išmaišykite, stengdamiesi bulvių nesutrinti.
3. Dėkite dubenį su mišraine į šaldytuvą ir leiskite atšalti apie 30 min. Tuomet galima skanauti.