Reikės:
- 300 g brandintos jautienos,
- 400 g ryžių,
- 1 paprikos,
- 1 morkos,
- 1 svogūno,
- gabalėlio imbiero šaknies,
- sezoninių žalumynų.
Marinatui:
- 1 arbat. š. miltų,
- 1 arbat. š. majonezo,
- 1 valg. š. sojos padažo.
Gaminimas:
Išvirkite ryžius.
Sumaišykite marinatą: sojos padažą sumaišykite su majonezu, miltais.
Gabaliukais supjaustykite jautieną ir užpilkite marinatu. Leiskite pastovėti ir prisigerti prieskonių.
Į gilią keptuvę įpilkite aliejaus, gerai įkaitinkite ir sudėkite jautienos gabaliukus. Kepkite keletą minučių nuolat maišydami.
Mėsą išimkite ir padėkite atskirai.
Į keptuvę sudėkite supjaustytas daržoves. Kai suminkštės – ant viršaus sudėkite virtus ryžius. Pagardinkite druska ir pipirais.
Kartu su daržovėmis ir ryžiais sumaišykite jautieną ir patroškinkite, kol mėsa suminkštės.
Baigus kepti ant viršaus užberkite mėgstamų žalumynų - petražolių, svogūnų laiškų ar kalendrų.
Skanaus!