Pyragui reikės:
- 10 obuolių,
- 270 g kvietinių miltų,
- 270 g „Piemenėlio Excellence“ varškės,
- 4 kiaušinių (nedidelių),
- 150 g sviesto (tirpinto),
- 2 valg. š. vanilinio cukraus,
- 2 valg. š. citrinų sulčių,
- 1 valg. š. cukraus,
- 1 arb. š. kepimo miltelių,
- 1 žiupsnelio druskos,
- 1 gabalėlio sviesto (formai patepti).
Pabarstymui:
- 1 valg. š. cukraus pudros.
Gaminimas:
5 obuolius nuplauti, neluptus supjaustyti skiltelėmis. Kitus 5 nulupti ir supjaustyti skiltelėmis.
Kiaušinius išplakti iki baltumo su vaniliniu cukrumi, cukrumi ir druska.
Tirpintą sviestą sumaišyti su varške, po to ir su kiaušinių plakiniu. Maišant, įsijoti miltus, supilti citrinos sultis, lengvai permaišyti. Tešla turi gautis ne skysta.
Kepimo formą ištepti sviestu. Dėti apie pusę tešlos, išskirstyti ir tuomet dėti ant jos nuluptus obuolius. Vėl tešlos, ją paskirstyti. Tuomet ant viršaus išdėlioti neluptus obuolius.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, pridengus kepimo popieriumi 30 min. Greit nuimti popierių, tuomet kepti dar 20 min, nes 24 cm formoje išeina storokas pyragas.
Iškepusį pyragą pabarstyti cukraus pudra, uogytėmis.
Skanaus!
Dėkojame Reginai už receptą!