Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Burnoje tirpstantis Reginos varškės – obuolių pyragas

Koks ruduo be obuolių pyrago? Šiandien jį siūlome išsikepti ypatingą – pagardintą gardžia varške. Skaitytoja Regina dalinasi savo receptu.
Reginos varškės – obuolių pyragas
Reginos varškės – obuolių pyragas / Asmeninio arch. nuotr.

Pyragui reikės:

  • 10 obuolių,
  • 270 g kvietinių miltų,
  • 270 g „Piemenėlio Excellence“ varškės,
  • 4 kiaušinių (nedidelių),
  • 150 g sviesto (tirpinto),
  • 2 valg. š. vanilinio cukraus,
  • 2 valg. š. citrinų sulčių,
  • 1 valg. š. cukraus,
  • 1 arb. š. kepimo miltelių,
  • 1 žiupsnelio druskos,
  • 1 gabalėlio sviesto (formai patepti).


Pabarstymui:

  • 1 valg. š. cukraus pudros.


Gaminimas:

5 obuolius nuplauti, neluptus supjaustyti skiltelėmis. Kitus 5 nulupti ir supjaustyti skiltelėmis.

Kiaušinius išplakti iki baltumo su vaniliniu cukrumi, cukrumi ir druska.

Tirpintą sviestą sumaišyti su varške, po to ir su kiaušinių plakiniu. Maišant, įsijoti miltus, supilti citrinos sultis, lengvai permaišyti. Tešla turi gautis ne skysta.

Kepimo formą ištepti sviestu. Dėti apie pusę tešlos, išskirstyti ir tuomet dėti ant jos nuluptus obuolius. Vėl tešlos, ją paskirstyti. Tuomet ant viršaus išdėlioti neluptus obuolius.

Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, pridengus kepimo popieriumi 30 min. Greit nuimti popierių, tuomet kepti dar 20 min, nes 24 cm formoje išeina storokas pyragas.

Iškepusį pyragą pabarstyti cukraus pudra, uogytėmis.

Asmeninio arch. nuotr./Reginos varškės – obuolių pyragas
Asmeninio arch. nuotr./Reginos varškės – obuolių pyragas

Skanaus!

Dėkojame Reginai už receptą!

Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti visą rinkinį gardžių „Piemenėlio Excellence“ produktų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais