Reikės:
- 350 g miltų,
- 2 st. kokoso drožlių,
- 1 arb. š. kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos,
- 225 g kambario temperatūros sviesto,
- 150 g cukraus,
- 150 g rudojo cukraus,
- 2 didelių kiaušinių,
- 1,5 arb. š. vanilės ekstrakto,
- ¼ st. kokoso drožlių apvoliojimui.
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius.
Kitame inde iki baltumo išsukite kambario temperatūros sviestą. Suberkite abiejų rūšių cukrų ir toliau maišykite, kol ištirps. Po vieną nuolat maišant įmuškite kiaušinius.
Supilkite vanilės ekstraktą. Suberkite miltų mišinį, išmaišykite. Galiausiai suberkite kokoso drožles. Išmaišykite ir formuokite nedidelius sausainius. Juos apvoliokite kokoso drožlėse ir dėkite į kepimo skardą.
Kepkite maždaug 9-12 minučių, kol sausainiai pradės gelsti, bet dar nebus kieti. Labai svarbu neperkepti, nes atvėsę jie sukietės. Leiskite atvėsti ir skanaukite.