„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Būtina išbandyti: lengvi ir gardūs žiedinio kopūsto kepsneliai

Bulvinius blynus mėgsta daugelis tautiečių, bėda tik ta, jog jie – sunkokas maistas. Jei norite ko nors skaniai apskrudusio, lengvo, gardaus ir universalaus, metas išmėginti žiedinio kopūsto kepsnelius. Juos skanu valgyti pietums su salotomis, pusryčiams su keptu kiaušiniu ant viršaus, o gal pagardinti avokadų ar pomidorų padažu jie taps vakariene...
Žiedinio kopūsto kepsneliai
Žiedinio kopūsto kepsneliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 didelis žiedinis kopūstas (kalafioras), nuplautas ir padalintas į žiedynus;
  • 3 šalotiniai svogūnai, nulupti ir supjaustyti kubeliais;
  • 3 česnako skiltelės, nuluptos ir sutrintos;
  • 3 kiaušiniai;
  • sauja šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
  • 100 g parmezano, smulkiai sutarkuoto;
  • 1 rutuliukas mocarelos sūrio, sutarkuotas stambia tarka (rinkitės sausesnį, vakuume pakuotą sūrį);
  • 3 valg. šaukšt. kvietinių miltų (gali reikėti ir kiek daugiau);
  • 50 ml pieno arba raugintų pasukų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • aliejaus, kepimui.

Gaminimas:

1. Įprastame ar garų puode apvirkite žiedinio kopūsto žiedynus, kol suminkštės, bet dar išlaikys standumą, netaps koše. Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir paskleiskite plačioje lėkštėje, kad kiek apdžiūtų.

2. Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepinkite svogūnus, kol pakvips ir suminkštės, tuomet suberkite ir česnakus, dar pakepinkite, kol pastarieji pakvips. Leiskite kiek atvėsti.

3. Apdžiūvusius žiedinio kopūsto gabalėlius dar labiau susmulkinkite – galite tiesiog laužyti, o galite po kelis kapoti plačiu peiliu ant lentelės.

4. Visus susmulkintus kopūsto gabalėlius berkite į dubenį, čia pat muškite kiaušinius, berkite ir pakepintų svogūnų bei česnakų mišinį, druskos, pipirų, gerai išmaišykite. Tuomet supilkite ir pieną, suberkite miltus. Galiausiai sudėkite sūrį bei petražoles ir darsyk kruopščiai išmaišykite. Turite gauti tirštą, šaukštu kabinamą masę. Jei ji kiek per skysta, berkite dar truputį miltų.

5. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite plačią keptuvę, įpilkite aliejaus, o tada šaukštu po truputį dėliokite pagamintą masę, tuo pačiu šaukštu priplodami ir suformuodami kepsnelį. Kaitrą dar šiek tiek sumažinkite ir kepkite kepsnelius po 3-4 min. iš iekvienos pusės. Verskite atsargiai, kad nesubyrėtų. Iškepusius kepsnelius nusausinkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos plačios lėkštės.

6. Leiskite kepsneliams kiek atvėsti, o tada tiekite su mėgstamais priedais. Jie skanūs (ir tvirtesni) ir atvėsę iki kambario temperatūros. Jei kepsnelių lieka, laikykite juos šaldytuve uždarame inde, o prieš valgydami leiskite kiek sušilti, kad nebūtų visiškai šalti.

Vida Press nuotr./Žiedinio kopūsto kepsneliai
Vida Press nuotr./Žiedinio kopūsto kepsneliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs