Ingredientai (2 asm.):
- 1 vištos krūtinėlė, be kaulų ir odos;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 skiltelės česnako, sutraiškytos;
- 300–400 g mažų, gerai prinokusių pomidoriukų;
- 0,5 mažo raudonojo svogūno;
- saujelė baziliko lapelių;
- 1 rutuliukas mocarelos sūrio;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- šlakelis balzaminio acto.
Gaminimas:
1. Vištos krūtinėlę padalinkite į dvi puseles, o tada kiekvieną puselę perpjaukite pusiau horizontaliai – turėsite 4 kepsnelius. Pabarstykite kiekvieną jų pipirais, druska, pašlakstykite šaukštu aliejaus, sumaišytu su 1 sutrinta česnako skiltele. Pamarinuokite apie pusvalandį vėsioje vietoje.
2. Kol vištiena marinuojasi, paruoškite pomidorus. Supjaustykite juos ketvirčiais, susmulkinkite ir svogūno puselę, suplėšykite baziliko lapelius. Sumaišykite dubenyje pomidorus, svogūnus, bazilikus, likusią česnako skiltelę ir likusį aliejų. Pasūdykite ir papipirinkite.
3. Storadugnėje ar grilio keptuvėje iškepkite vištienos kepsnelius – kiekvienai pusei turėtų pakakti po 4 min. Baigiant kepti antrą kepsnelio puselę, ant viršaus uždėkite po sūrio griežinėlį, tada keptuvę nukaiskite, uždenkite dangčiu ir leiskite kelias minutes ramiai pabūti. Per tą laiką vištiena „pailsės“, o sūris išsilydys.
4. Kepsnelius tiekite ant viršaus uždėdami po didelį šaukštą paruošto pomidorų mišinio, jei mėgstate, pašlakstykite balzaminiu actu. Viskas, belieka skanauti!