1. Labai greitai nulupkite visą česnako galvą
Česnakas nevirkdo taip, kaip svogūnas, tačiau kai tenka nulupti net visą jo galvą, o tai yra kelios ar net keliolika skiltelių, vargo nemažai – luobelė veliasi, skiltelės limpa prie pirštų. Išbandykite naują būdą, viskas, ką jums reikės daryti, tai intensyviai kratyti ir purtyti!
2. Neturite puodo? Virkite makaronus keptuvėje!
Gal atsidūrėte sodyboje su kiaurais puodais ar naujakurių bute, situacijų pasitaiko įvairiausių. Tačiau jei turite paprasčiausią keptuvę, galėsite ne tik kepti, bet ir virti.
3. Išbandykite naują, neįtikėtinai greitą bulvių lupimo būdą
Bulvių skutimas daug kam skamba lyg bausmė – nuobodu, ilgai trunka, tikrų tikriausias varginantis virtuvės darbas... Išbandykite naują ir netikėtą būdą, kaip nulupti bulves, gal patiks?
TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip nesugadinti lašišos ją ruošiant: 6 dažnos klaidos
4. Susmulkinkite kiaušinius be peilio
Virtą kiaušinį susmulkinti ne taip ir lengva, o ir užtrunka, ypač jei pjaustote ne vieną ir ne du. Jei turite groteles kepinių vėsinimui, jos jums tikrai pasitarnaus gaminant kiaušinių salotas. Pažiūrėkite!
5. Nulupkite mango naudodami stiklinę
Nusipirkti sunokusį mango vaisių – tai tik pirmasis iššūkis gyvenant Lietuvoje. Antrasis – tvarkingai ir gražiai jį nulupti, kad su visa žieve bei kaulu neišmestumėte to, kas valgoma. Pasimokykite, kaip tai daroma naudojant stiklinę!
6. Išvirkite tobulą kiaušinį be lukšto
Benedikto kiaušiniai išpopuliarėjo ir visai nebūtina jų ieškoti tik kavinėse – galima pasiruošti ir namie, ypač savaitgalį. Tam jums tereikia išmokti meistriškai išvirti kiaušinį be lukšto. Pažiūrėkite šį siužetą, o tada imkitės praktikos.
7. Suminkštinkite sviestą akimirksniu
Ruošiatės ką nors kepti, recepte nurodyta „minkštas sviestas“, o jūs turite kietą gabalą? Vienas-du-trys, labai greitai tas gabalas gali suminkštėti.
8. Siūlu tarpdančiams supjaustykite minkštus ir delikačius produktus
Pyragas purutėlis, o nevėkšliškai jį pjaustydami peiliu, galite sugadinti. Trapios tešlos sausainiai – jūsų mėgstamiausi, tačiau nesugebate jų tešlos „dešrelės“ gražiai supjaustyti. Jei situacijos pažįstamos, metas vonios kambaryje paieškoti tarpudančiams skirto siūlo.
9. Iškočiokite itin trapią tešlą taip, kad ji nesuplyšinėtų
Jei kepate pyragą trapiu pagrindu, jį reikia lipdyti ne iš paskirų gabaliukų, o iškočioti gražų, nesuplyšinėjusį ovalą. Pažiūrėkite, kaip tai daroma (ir ieškokite recepto).
10. Greitai ir lengvai atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo
Tradicinis būdas, kai skeliam lukštą pusiau ir mėtome trynį iš vienos puselės į kitą, ne visada pasiteisina. Išbandykite atskyrimo būdą, kuriam jums prireiks tokio paprasto daikto, kaip tuščias plastikinis buteliukas. Galbūt prie senojo būdo negrįšite niekada!