Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būtinas skanių salotų ingredientas – padažas: 4 itin paprasti receptai

Salotos – gaivus ir lengvas maistas, ypač tinkamas karštomis vasaros dienomis. Į dubenį galite dėti pačias įvairiausias šviežias ar apvirtas, keptas gėrybes, kurti netikėčiausius derinius, tik nepamirškite padažo. Būtent jis suvienys visus ingredientus ir padės siekti tobulo skonio aukštumų.
Salotų padažas
Salotų padažas / Fotolia nuotr.

Prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė pranešime žiniasklaidai teigia, jog būtent padažas gali ir labai pagerinti, ir sugadinti bet kurias salotas. Ji dalijasi salotų gaminimo paslaptimis bei keturiais paprastais padažų receptais.

Anot maisto gaminimo ekspertės, tam, kad salotos dubenyje išliktų traškios, svarbu žinoti keletą taisyklių:

  • Prieš gamindami salotas, žaliuosius lapus ir daržoves ar vaisius nuplaukite šaltu vandeniu. Geriausia – po tekančiu švelnia srove.
  • Nuplovę daržoves ir salotų lapus būtinai nusausinkite – tam labai tinka popierinis rankšluostis ar įprastas virtuvinis rankšluostis.
  • Padažą ruoškite itin kruopščiai ir stenkitės nepadauginti prieskonių.

Balzaminis padažas

Šios salotos puikiai tiks žalioms įvairių daržovių salotoms gardinti.

Ingredientai:

  • 180 ml alyvuogių aliejaus;
  • 60 ml balzaminio acto;
  • 1 šaukštelis medaus arba klevų sirupo;
  • 1 šaukštelis mėgstamų garstyčių;
  • pagal skonį druskos, pipirų.

Gaminimas:

Visus ingredientus sudėkite į stiklainiuką ar dubenėlį, uždenkite dangteliu ir gerai supurtykite iki vienalytės konsistencijos.

Vida Press nuotr./Ruošiamos salotos
Vida Press nuotr./Ruošiamos salotos

Medaus ir garstyčių padažas

Šį padažą tikrai drąsiai galima pavadinti amžinąja klasika.

Ingredientai:

  • 50 g medaus;
  • 50 g Dižono garstyčių;
  • 50 g citrinos sulčių;
  • 50 g alyvuogių aliejaus;
  • pipirų, druskos pagal skonį.

Gaminimas:

Sumaišykite medų ir garstyčias, gerai išplakite. Supilkite citrinų sultis, suberkite druską, pipirus. Aliejų pilkite lėtai, plakdami šluotele.

Fotolia nuotr./Garstyčių padažas
Fotolia nuotr./Garstyčių padažas

Jogurtinis padažas

Šis padažas labai paprastas ir greitai paruošiamas.

Ingredientai:

  • 280 g tiršto graikiško jogurto;
  • 2 šaukšai alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukštoascitrinų sulčių;
  • 1 smulkiai sukapota česnako skiltelė;
  • kelios šakelės smulkiai kapotų krapų arba kitų prieskonių žolelių;
  • pagal skonį druskos, pipirų.

Gaminimas:

Graikišką jogurtą, citrinų sultis, česnaką išplakite šluotele. Plakdami šluotele, po truputį supilkite aliejų. Padažą pagardinkite druska, pipirais, sukapotais krapais. Išplakite šluotele.

„Scanpix“ nuotr./Gaivus jogurtinis padažas
„Scanpix“ nuotr./Gaivus jogurtinis padažas

Citrininis padažas

Tai – klasikinis salotų padažas, kuris tiks įvairioms lapinėms salotoms ir daržovėms gardinti.

Ingredientai:

  • 100 ml alyvuogių aliejaus;
  • citrinos sulčių;
  • 1 citrinos žievelė;
  • 1 šaukštelis Dižono garstyčių;
  • smulkiai sukapotų česnako skiltelių;
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • žiupsnelio juodųjų pipirų.

Gaminimas:

Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus aliejų. Išplakite šluotele iki balkšvos ar kreminės spalvos konsistencijos. Po truputį, plakdami šluotele, pilkite aliejų. Padažas turėtų tapti kremo konsistecijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos