Cepelinai su antiena? Kodėl gi ne – „Aurimėlio virtuvė“ rekomenduoja!

Kas nemėgsta cepelinų? Aš esu visų bulvinių patiekalų gerbėjas, bet cepelinai yra kažkas tokio. Šį kartą cepelinų įdarui naudojau ančių kulšelių mėsą.
„Aurimėlio virtuvės“ cepelinai
„Aurimėlio virtuvės“ cepelinai / „Aurimėlio virtuvės“ nuotr.

Tešlai reikės:

3 kg nusunktų bulvių tarkio;

400 g virtų maltų bulvių;

200 g krakmolo;

2 a.š. druskos.

Įdarui reikės:

1 kg ančių kulšelių mėsos;

200 g kiaulienos lašinukų;

2 svogūnų;

Pora skiltelių česnako;

Druskos, pipirų, mairūno.

Gamyba:

Visus tešlos ingredientus dedame į dubenį ir išminkome tešlą.

Ančių kulšelių mėsą kartu su lašinukais sumalame, dedame smulkintus ir aliejuje pakepintus svogūnus ir česnakus. Beriame druskos, pipirų ir mairūno. Išmaišome.

Puode užverdame vandenį, beriame druskos, pilame puodelį šalto vandens su jame ištirpintu krakmolu (2 v.š.), formuojame cepelinus ir dedame virti. Verdame apie 20min nuo iškilimo į paviršių.

Patiekiame su rūkytos šoninės spirgučiais bei grietine.

Skanaus Jums linki Aurimėlis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis