Tešlai reikės:
3 kg nusunktų bulvių tarkio;
400 g virtų maltų bulvių;
200 g krakmolo;
2 a.š. druskos.
Įdarui reikės:
1 kg ančių kulšelių mėsos;
200 g kiaulienos lašinukų;
2 svogūnų;
Pora skiltelių česnako;
Druskos, pipirų, mairūno.
Gamyba:
Visus tešlos ingredientus dedame į dubenį ir išminkome tešlą.
Ančių kulšelių mėsą kartu su lašinukais sumalame, dedame smulkintus ir aliejuje pakepintus svogūnus ir česnakus. Beriame druskos, pipirų ir mairūno. Išmaišome.
Puode užverdame vandenį, beriame druskos, pilame puodelį šalto vandens su jame ištirpintu krakmolu (2 v.š.), formuojame cepelinus ir dedame virti. Verdame apie 20min nuo iškilimo į paviršių.
Patiekiame su rūkytos šoninės spirgučiais bei grietine.
Skanaus Jums linki Aurimėlis!