Česnakais pagardinti patiekalai: 15 receptų – nuo bulvinių blynų iki krevečių

Salotos, mėsos patiekalai, trintos sriubos – bet kokio „rimto“ patiekalo skonio nepagadins česnakas.
Keptos krevetės su česnakais
Keptos krevetės su česnakais / Fotolia nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: 20 maisto produktų, geriausiai tinkančių pusryčiams

Česnakinė baltojo sūrio užtepėlė
Receptas: Česnakinė baltojo sūrio užtepėlė
6 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.6 / 68
Receptas
Ingredientai
Sūris: 250.00 g (baltasis)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (1 - 2)
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š. (nebūtina)
Česnakai: 1.00 skiltelės (1 - 2)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti - nebūtina)
Pienas: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal sonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal sonį)
Morkos: 2.00 vnt. (užkandai)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (užkandai)
Salierai: 1.00 vnt. (užkandai)
Krekeriai: (užkandai) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Į dubenį sutrupinkite baltąjį sūrį, įmaišykite majonezą, garstyčias, vorčesteršyro padažą, smulkintus česnakus, virtus kiaušinius ir pieną.
  2. Pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Viską gerai sumalkite blenderiu ir padėkite į šaldytvą 30 min.
  4. Patiekite su supjaustytomis morkomis, salierais, kalafiorais ar krekeriais.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė

Suskleisti
Viščiukas su citrinomis, čiobreliais ir česnakais
Receptas: Viščiukas su citrinomis, čiobreliais ir česnakais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 26
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 8.00 vnt. (blauzdelių arba šlaunelių)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 12.00 skiltelės (12 - 16)
Sultinys: 1.00 st. (vištienos arba daržovių)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5)
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (džiovintų arba 3 - 4 šakelės šviežių)
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai grūstų)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Vynas: 2.00 valg. š. (2 - 3 balto)
Kaip gaminti
  1. Viščiuko gabaliukus įtrinkite druska.
  2. Supjaustykite citriną plonais griežinėliais, apibarstykite juos ruduoju cukrumi.
  3. Gilesniame inde sumaišykite aliejų, vyną, jei naudojate, čiobrelius, pipirus.
  4. Sudėkite vištieną į indą, užklokite citrinos griežinėliais. Uždenkite ir valandą marinuokite.
  5. Česnakus nuplaukite, nes jų lupti nereikės. Sudėkite vištieną į troškintuvą, supilkite marinatą ir sultinį, suberkite česnakus.
  6. Ant viršaus išdėliokite citrinų griežinėlius.
  7. Uždenkite dangčiu ir troškinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
  8. Baigiant kepti atidenkite ir 10–15 minučių skrudinkite.

Pagaminsite per 1,5 val. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

 

Suskleisti
Didkepsniai su česnakais
Receptas: Didkepsniai su keptais česnakais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 900.00 g ((išpjovos, geriau – brandintos))
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis ((pagal skonį))
Druska: 2.00 žiupsnelis ((pagal skonį))
Petražolės: 1.00 sauja ((džiovintų))
Česnakai: 3.00 vnt. ((garnyrui))
Sviestas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 1.00 valg. š. ((maltų))
Kaip gaminti
  1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, kad kepdama neišdžiūtų, ir supjaustykite nei per storais, nei per plonais, maždaug 2,5–3 cm griežiniais (kiekvienas turėtų sverti apie 300 g).
  2. Mėsos gabalėliams rankomis suteikite gražesnę formą, pagal skonį juos įtrinkite druska ir pipirais.
  3. Saikingai apšlakstę didkepsnį aliejumi, kepkite ant laužo arba keptuvėje būtinai ant didelės kaitros. Nevartykite šakute, nes per atsiradusias skylutes išbėgs sultys.
  4. Česnakus išskirstykite skiltelėmis, bet jų nelupkite. Sumeskite į puodelį su trupučiu vandens, pavirkite apie 15 min., vandenį nupilkite, o česnakus perliekite šaltu vandeniu.
  5. Virtas česnakų skilteles sumeskite į karštą sviestą, suberkite druską, cukrų, maltus riešutus ir kepkite apie 5 min.
  6. Didkepsnį tiekite pašildytoje lėkštėje su karamelizuotais česnakais ir bulvių koše.
Suskleisti
Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais
Receptas: Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 137
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (nemažų)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Miltai: 5.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Svogūnai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 1.00 st. (kepimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių)
Laiškiniai svogūnai: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Bulves, nuluptus be sėklyčių obuolius, svogūnus ir česnakus sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina. Nupilkite skysčio perteklių (galima šiek tiek ir nusunkti) bei apšlakstykite citrinos sultimis.

2. Įmuškite kiaušinių trynius, pasūdykite, įdėkite pipirų bei gerai išmaišykite. Sudėkite miltus ir dar truputį pamaišykite.

3. Blynus apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus.

4. Iškepus geriausia padėti blynus ant vienkartinio rankšluoščio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

5. Patiekite su grietine bei laiškiniais svogūnais (žiemos metu puikiai tinka džiovinti).

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Krevetės su  česnakais ir pipirais
Receptas: Krevetės su česnakais ir pipirais
2 asmenims
Pagaminsite per 12 min.
3.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (2-2,5 valg. š.)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2-3)
Krevetės: 250.00 g (lukštentos)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (raudonieji - grūsti)
Svogūnai: 20.00 g (2 valg. š. smulkintų)
Kalendros: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, česnakus ir pakepinkite, kol švelniai paruduos.

2. Tuomet sudėkite krevetes, grūstus pipirus, supilkite sojų padažą ir kepkite dar kelias minutes. Tiekite su kuskusu, pabarstykite kapotomis kalendromis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Česnakinė bulvių košė su sūriu
Receptas: Česnakinė bulvių košė su sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 36
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (pagal poreikį)
Parmezano sūris: 200.00 g
Grietinėlė: 150.00 ml (pagal poreikį)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite, išvirkite ir dar karštas sutrinkite.
  2. Česnakus susmulkinkite ir pakepinkite svieste.
  3. Į sutrintas bulves tiesiai iš keptuvės sukrėskite apkeptus česnakus, suberkite sūrį, pasūdykite.
  4. Grietinėlę tik pašildykite, supilkite ją į bulvių košę ir viską gerai sumaišykite. Jei košė pernelyg tiršta, įpilkite dar šiek tiek grietinėlės arba virinto vandens.
Suskleisti
Vištiena su česnaku ir imbieru
Receptas: Greiti pietūs: vištiena su česnaku ir imbieru
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 33
Receptas
Ingredientai
Česnakai: 6.00 skiltelės
Imbieras: 3.00 valg. š. (maltas)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Citrinos: 4.00 vnt. (žalioji citrina - laimas)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite vištieną 1,5 cm  kvadratėliais.
  2. Dubenyje sumaišykite sutraiškytą česnaką, imbierą, alyvuogių aliejų ir žaliosios citrinos sultis. Apvoliokite vištieną marinate ir trumpam dėkite į šaldytuvą (laikykite ne ilgiau 20 min.).
  3. Kepkite vištieną keptuvėje, kol gražiai apskrus.
  4. Jei norite, kad būtų sočiau patiekite su ryžiais. Jei skaičiuojate kalorijas, rinkitės šviežias salotas.

Skanaus!

Receptas Viktorijos Ramašauskaitės

Suskleisti
Saldus sojų ir česnakų Wok su kiauliena
Receptas: Saldus sojų ir česnakų Wok su kiauliena
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Padažas:(½ but. Santa Maria saldaus sojų ir česnakų WOK padažo) 1.00 vnt.
Kiauliena: 400.00 g (smulkiai supjaustyta)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (smulkiai supjaustytas)
Pupelės: 100.00 g (sojų pupelių, supjaustytų)
Pupelių daigai:(supjaustytų) 100.00 g
Žirniai: 100.00 g (saldžiųjų supjaustytų)
Makaronai: 1.00 sauja (garnyrui arba ryžiai)
Kaip gaminti
  1. Pakepkite kiaulienos filė aliejuje aukštoje temperatūroje.
  2. Sudėkite supjaustytas daržoves.
  3. Kepkite maišydami maždaug 1–2 minutes.
  4. Supilkite saldų sojų ir česnakų WOK padažą ir išmaišykite.
  5. Patiekite su makaronais arba ryžiais.

Receptas iš „Santa Maria“ interneto svetainės.

 

Suskleisti
Graikiškos salotos
Receptas: Salotos su feta ir česnakiniais skrebučiais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 12
Receptas
Ingredientai
Salotos: 20.00 g (sauja įvairių)
Paprikos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt.
Ridikėliai: 1.00 sauja
Alyvuogės: 1.00 sauja
Fetos sūris: 200.00 g
Duona: 2.00 riekės (sumuštinių)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Pesto padažas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Sumuštinių duoną apskrudinkite ir dar šiltą gerai įtrinkite česnaku.

2. Visas nurodytas daržoves supjaustykite.

3. Į lėkštę dėkite duoną, ant viršaus – pjaustytas daržoves, kubeliais pjaustytą fetos sūrį ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi, sumaišytu su  Pesto padažu.

Suskleisti
Česnakinė vištienos filė
Receptas: Česnakinė vištienos filė
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 17
Receptas
Ingredientai
Česnakai: 4.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanduo: 100.00 ml
Sūris: 120.00 g (fermentinis)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Bazilikai: 1.00 valg. š. (smulkinti)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 210 laipsnių. Česnaką susmulkinkite ir suberkite į keptuvę. Nuolat maišydami kepkite, kol lengvai apskrus, o aliejus prisigers česnako aromato. Įberkite cukraus ir maišykite, kol ištirps.
  2. Krūtinėles pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite į keptuvę ir vartydami kepkite, kol apskrus. Įpilkite vandens ir neuždengę keptuvės troškinkite 8–10 minučių.
  3. Vištieną perkelkite į kepimo formą. Ant kiekvienos krūtinėlės uždėkite griežinėlį pomidoro, pabarstykite smulkintais bazilikų lapeliais ir tarkuotu sūriu. Šaukite į viršutinę orkaitės lentyną ir kepkite keletą minučių, kol sūris išsilydys.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Suskleisti
Makaronai „tagliatelle“ su aitriosiomis paprikomis ir česnakais
Receptas: Makaronai „tagliatelle“ su aitriosiomis paprikomis ir česnakais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 16
Receptas
Ingredientai
Česnakai: 2.00 skiltelės (šviežio, smulkinto)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Pomidorai: 1.00 vnt. (pakuotė vyšninių, pusiau perpjautų)
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (SANTA MARIA RED HOT dribsnių)
Makaronai: 400.00 g (1 pakuotė – „tagliatelle“)
Petražolės: 100.00 g (šviežiai smulkintų)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Kaip gaminti
  1. Išvirkite makaronus, kaip rekomenduojama ant pakuotės.
  2. Pakaitinkite aliejų, įdėkite česnakų, aitriųjų paprikų dribsnių ir keletą minučių pakepkite, bet neprideginkite česnakų!
  3. Sudėkite pomidorų puseles ir pakaitinkite dar 1–2 minutes.
  4. Sudėkite virtus bei nusunktus makaronus ir kaitinkite 1–2 minutes.
  5. Patiekite su parmezanu ir šviežiomis petražolėmis.
  6. Patarimas! Makaronai idealiai tinka prie vištienos suktinukų su aitriųjų paprikų CHIPOTLE ir pesto padažo įdaru!  
Suskleisti
Sultingas česnakinis viščiukas keptas ant žarijų
Receptas: Ant žarijų keptas sultingas česnakinis viščiukas
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
4.3 / 45
Receptas
Ingredientai
Viščiukas: (1,5 - 2) 2.00 kg
Aliejus: 2.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (½ šaukštelio maltų karčiųjų ir ½ šaukštelio maltų kvapiųjų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (mėsos - pagal skonį)
Česnakai: 8.00 skiltelės (8 - 10)
Kaip gaminti
  1. Viščiuką padėkite ant stalo krūtine į viršų, perpjaukite išilgai ir išskleiskite į šonus.
  2. Virtuviniu plaktuku šiek tiek pamuškite, kad viščiukas visiškai išsitiestų. Paukštį įtrinkite druska ir mėgstamais mėsos prieskoniais.
  3. Česnaką išspauskite spaustuve arba labai smulkiai sukapokite. Įdėkite pipirus ir užpilkite 2 šaukštais aliejaus. Šiuo mišiniu taip pat įtrinkite viščiuką.
  4. Tada dėkite viščiuką ant folijos ir gerai supakuokite, kad kepant nebėgtų sultys. Įvyniotą viščiuką padėkite 2 val. (arba per naktį) šaltai.
  5. Pamarinuotą viščiuką dėkite su folija ant grotelių. Kepkite ant įkaitusių žarijų vartydami 25–30 min. Po to atsargiai nuimkite foliją ir kepkite toliau vartydami apie 25 min., kol gražiai apskrus.

Receptą atsiuntė Anželika K., Mažeikiai

Suskleisti
Kotletukai su sūriu ir česnakais
Receptas: Kotletukai su sūriu ir česnakais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 41
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 700.00 g (malta kiauliena ir jautiena)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 150.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į maltą kiaulieną ir jautieną įmuškite kiaušinį, įberkite prieskonių ir pusę pjaustyto svogūno.

2. Sūrį supjaustykite kubeliais, česnaką griežinėliais. Formuokite kotletukus, į vidų dėkite sūrį ir česnaką. Apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Česnakinis bulvių apkepas su daug grietinės
Receptas: Česnakinis bulvių apkepas su daug grietinės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 44
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 600.00 g
Česnakai: 5.00 skiltelės
Grietinė: 300.00 ml (10% proc.)
Sviestas: 25.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pusė arbat. š.)
Kaip gaminti

1.Bulves ir česnakus nulupkite, supjaustykite labai plonais griežinėliais. Bulves sudėkite į šaltą vandenį, nuplaukite krakmolą ir gerai nuvarvinkite.

2.Kepimo skardą ištepkite sviestu, į dugną sudėkite pirmą sluoksnį bulvių. Ant bulvių berkite smulkintų česnakų, čiobrelių, druskos, pipirų, tada vėl dėkite bulvių ir taip dar kelis kartus.

3.Ant bulvių supilkite grietinę, sudėkite mažais gabaliukais pjaustytą sviestą ir 220 laipsnių orkaitėje kepkite 45 minutes.

4.Pageidaujant tarp bulvių sluoksnių taip pat galima dėti bazilikų ir džiovintų pomidorų.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Keptos krevetės su česnakais
Receptas: Keptos krevetės su česnakais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 42
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 1.00 vnt. (didesnė pakuotė šaldytų karališkųjų)
Česnakai: 5.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (žoipsnelis maltų kalendrų arba kalendrų grūdelių (jei mėgstate))
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Austrių padažas 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Kaip gaminti

1. Krevetes atšildykite, nuplaukite ir gerai nuvarvinkite.

2. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite.

3. Aitriąją papriką išvalykite, smulkiai sukapokite.

4. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve.

5. Visus paruoštus prieskonius užpilkite aliejumi ir bent valandą palaikykite, kad susimaišytų skonis.

6. Tada suverskite mišinį į gerai įkaitintą keptuvę ir kaitinkite, kol česnakai apskrus.

7. Suberkite pipirus, kalendras, sukrėskite austrių padažą, galiausiai sumeskite gerai nuvarvintas krevetes ir kelias minutes apkepkite iš visų pusių.

8. Tada sukrėskite sviestą, viską gerai išmaišykite, jei reikia, įberkite druskos.

9. Krevetes tiekite karštas su citrinos skiltele. Ant viršaus galite užberti kapotų žalumynų.

Suskleisti

TAIP PAT SKAITYKITE:

Žuvies dieta: per savaitę galima netekti iki 2 kg

Virtuvės triukas – česnaką nulupsite vos per kelias sekundes

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis