Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Česnakinės bulvės su žolelėmis: skonis užburs

„Be šio užkandžio neapsieina nė vienas graikų draugų susibūrimas. Bulvės – kvapios ir skanios, o ypač jų skonis atsiskleidžia su padažu. Būtinai jo pasigaminkite“, – sako maisto tinklarašininkė, „Samčio užrašų“ kūrėja Odeta Kudopčenkienė.
Česnakinės bulvės
Česnakinės bulvės / Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorės Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

4 didelių bulvių,

4 šaukštų alyvuogių aliejaus,

2 šaukštelių česnakinės druskos,

šaukštelio džiovintų raudonėlių,

šaukštelio džiovintų bazilikų,

žiupsnelio maltų pipirų.

Padažui:

2 šaukštų graikiško jogurto be priedų,

2 šaukštų majonezo,

žiupsnelio krapų ar kitokių žalumynų,

3 skiltelių česnako.

Kaip gaminti:

1. Padažui jogurtą sumaišykite su majonezu, suberkite išspaustus česnakus ir suberkite smulkintus krapus. Padėkite į šoną, kol prireiks.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

3. Bulves su odele gerai nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Suberkite į dubenį.

4. Atskirame inde sumaišykite česnakinę druską, žoleles, pipirus, supilkite aliejų. Apliekite bulves, pamaišykite, kad gerai pasidengtų.

5. Ant skardos išdėliokite bulvių, tarp jų palikdama tarpelius.

6. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 min. Bulvės iš išorės bus dailiai apskrudusios, o viduje minkštos.

7. Tiekite sudėjusi į didelę lėkštę, šalia padėkite indelį su padažu. Skanaukite rankomis, pamirkydami kiekvieną skiltelę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?