Jums reikės:
4 didelių bulvių,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 šaukštelių česnakinės druskos,
šaukštelio džiovintų raudonėlių,
šaukštelio džiovintų bazilikų,
žiupsnelio maltų pipirų.
Padažui:
2 šaukštų graikiško jogurto be priedų,
2 šaukštų majonezo,
žiupsnelio krapų ar kitokių žalumynų,
3 skiltelių česnako.
Kaip gaminti:
1. Padažui jogurtą sumaišykite su majonezu, suberkite išspaustus česnakus ir suberkite smulkintus krapus. Padėkite į šoną, kol prireiks.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
3. Bulves su odele gerai nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Suberkite į dubenį.
4. Atskirame inde sumaišykite česnakinę druską, žoleles, pipirus, supilkite aliejų. Apliekite bulves, pamaišykite, kad gerai pasidengtų.
5. Ant skardos išdėliokite bulvių, tarp jų palikdama tarpelius.
6. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 min. Bulvės iš išorės bus dailiai apskrudusios, o viduje minkštos.
7. Tiekite sudėjusi į didelę lėkštę, šalia padėkite indelį su padažu. Skanaukite rankomis, pamirkydami kiekvieną skiltelę.