Česnakinės keptos morkytės su permazanu

Morkos gardžios ne tik žalios, iš jų galima pagaminti ir skanių, sveikatai palankių užkandžių. Pranešime žiniasklaidai „Norfos“ kulinarijos meistrai dalinasi gardžiu česnakinių morkyčių receptu.
Keptos morkos
Keptos morkos / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 4-5 vnt vidutinio dydžio morkų,
  • 3 skiltelės česnako,
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 150 g. tarkuoto Parmezano sūrio,
  • 2 valg. š. citrinos sulčių,
  • smulkintų petražolių,
  • druskos, pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.

  2. Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais.

  3. Apvoliokite morkas aliejaus, tarkuoto sūrio, sutrinto česnako, pipirų, druskos mišiniu. Šiek tiek sūrio palikite padažui. Plonu sluoksniu paskleiskite morkas ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

  4. Kepkite apie 25-30 min., kol morkos karamelizuosis.

  5. Iškeptas morkytes patiekite su citrinos sulčių, sūrio ir susmulkintų petražolių padažu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas