Reikės:
- 4-5 vnt vidutinio dydžio morkų,
- 3 skiltelės česnako,
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- 150 g. tarkuoto Parmezano sūrio,
- 2 valg. š. citrinos sulčių,
- smulkintų petražolių,
- druskos, pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
-
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
-
Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais.
-
Apvoliokite morkas aliejaus, tarkuoto sūrio, sutrinto česnako, pipirų, druskos mišiniu. Šiek tiek sūrio palikite padažui. Plonu sluoksniu paskleiskite morkas ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
-
Kepkite apie 25-30 min., kol morkos karamelizuosis.
-
Iškeptas morkytes patiekite su citrinos sulčių, sūrio ir susmulkintų petražolių padažu.
Skanaus!