Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Cezario salotos, paverstos suktinukais. Kas valgys, iš nuostabos kraipys galvas

Cezario salotos – gana įprastas, daugelio ragautas patiekalas, kurį paprastai būtinai turi viešbučių restoranai – kad svečiai tikrai rastų ką nors pažįstamo. Tačiau jei norite šio to įdomesnio – nustebinti save ar svečius, išbandykite suktinukus, kurių viduje atsiduria Cezario salotos.
Suktinukai su Cezario salotų įdaru
Suktinukai su Cezario salotų įdaru / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 4 vištų krūtinėlių puselės, be kaulų ir odos;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Pastaba: galite naudoti ir pirktinį padažą Cezario salotoms. Bet naminis visada skaniau, tad:

padažui:

  • 1 nedidelė česnako skiltelė, sutraiškyta;
  • 3 ančiuvių filė gabaliukai;
  • 1 kiaušinio trynys;
  • 0,5 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
  • 2 arbat. šaukšt. citrinų sulčių;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

suktinukams:

  • romaninių salotų, nuplautų, nusausintų ir supjaustytų juostelėmis;
  • 150 g parmezano sūrio, sutarkuoto stambiomis drožlėmis;
  • lavašo, tortilijų ar kitų jums patinkančių plonų duonos papločių, tinkančių ką nors įsukti.

Gaminimas:

1. Dėkite vištų krūtinėlių gabalus ant lentelės ir mėsos plaktuku jas šiek tiek paplokite, kad suplonėtų. Tik švelniai, kad neišdraskytumėt ir nepažeistumėt filė. Tada ištepkite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais.

2. Iškepkite vištieną ant grilio ar ant viryklės grilio keptuvėje. Neperkepkite, kad mėsa neišsausėtų. Iškepusią perdėkite į lėkštę, pridenkite virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite ramiai „pailsėti“.

3. Jei gaminate padažą patys, pirmiausia sutrinkite ančiuvius ir česnaką. Tam galite naudoti nedidelį virtuvinio kombaino indą arba rankinę grūstuvę. Sudėkite mišinį į nedidelį dubenėlį, o tada pilkite į jį kiaušinio trynį, citrinos sultis, garstyčias, šaukštelį aliejaus ir išmaišykite. Tada po šaukštelį vis pilkite aliejų nuolat maišydami, kol supilsite viską. Padažas turi būti kreminės tekstūros. Jis bus sūrstelėjęs dėl ančiuvių, bet vis tik paragaukite – o gal druskos dar norėsis.

4. Į didelį dubenį sudėkite pjaustytas salotas, sūrio drožles ir gabaliukais supjaustytą ar suplėšytą mėsą. Krėskite padažo, tačiau reguliuokite jo kiekį – jis neturi paversti salotų labai šlapiomis, o tik sudrėkinti.

5. Išskleiskite naudojamus duonos papločius, dėkite ant jų pagamintų salotų, susukite, o tada pats laikas skanauti ir kelti nykščius į viršų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas