Ingredientai:
- 4 vištų krūtinėlių puselės, be kaulų ir odos;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Pastaba: galite naudoti ir pirktinį padažą Cezario salotoms. Bet naminis visada skaniau, tad:
padažui:
- 1 nedidelė česnako skiltelė, sutraiškyta;
- 3 ančiuvių filė gabaliukai;
- 1 kiaušinio trynys;
- 0,5 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
- 2 arbat. šaukšt. citrinų sulčių;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
suktinukams:
- romaninių salotų, nuplautų, nusausintų ir supjaustytų juostelėmis;
- 150 g parmezano sūrio, sutarkuoto stambiomis drožlėmis;
- lavašo, tortilijų ar kitų jums patinkančių plonų duonos papločių, tinkančių ką nors įsukti.
Gaminimas:
1. Dėkite vištų krūtinėlių gabalus ant lentelės ir mėsos plaktuku jas šiek tiek paplokite, kad suplonėtų. Tik švelniai, kad neišdraskytumėt ir nepažeistumėt filė. Tada ištepkite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais.
2. Iškepkite vištieną ant grilio ar ant viryklės grilio keptuvėje. Neperkepkite, kad mėsa neišsausėtų. Iškepusią perdėkite į lėkštę, pridenkite virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite ramiai „pailsėti“.
3. Jei gaminate padažą patys, pirmiausia sutrinkite ančiuvius ir česnaką. Tam galite naudoti nedidelį virtuvinio kombaino indą arba rankinę grūstuvę. Sudėkite mišinį į nedidelį dubenėlį, o tada pilkite į jį kiaušinio trynį, citrinos sultis, garstyčias, šaukštelį aliejaus ir išmaišykite. Tada po šaukštelį vis pilkite aliejų nuolat maišydami, kol supilsite viską. Padažas turi būti kreminės tekstūros. Jis bus sūrstelėjęs dėl ančiuvių, bet vis tik paragaukite – o gal druskos dar norėsis.
4. Į didelį dubenį sudėkite pjaustytas salotas, sūrio drožles ir gabaliukais supjaustytą ar suplėšytą mėsą. Krėskite padažo, tačiau reguliuokite jo kiekį – jis neturi paversti salotų labai šlapiomis, o tik sudrėkinti.
5. Išskleiskite naudojamus duonos papločius, dėkite ant jų pagamintų salotų, susukite, o tada pats laikas skanauti ir kelti nykščius į viršų!