„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Rudeniu kvepiantys cinamoniniai obuolių keksiukai

Rūkas, voratinkliai ir obuoliai panardina mus į tikrą rudens glėbį. Puodelis šiltos arbatos su keksiukais, kvepiančiais cinamonu, tikrai praskaidrins niūresnę lietingą dieną.
Keksiukai su obuoliais ir cinamonu
Keksiukai su obuoliais ir cinamonu / Shutterstock nuotr.

Visai nedaug reikia, kad namuose įsisuktų patys maloniausi aromatai ir skoniai. Nuo ko pradėti? Dalinamės!

Jums reikės:

  • 2 puodelių miltų (bei 2 arbat. š. obuoliams padengti);
  • 1½ arbat. š. kepimo miltelių;
  • ½ arbat. š. druskos;
  • 2 arbat. š. malto cinamono (1/2 arbat. šaukštelio obuoliams padengti);
  • 2 puodelių kubeliais supjaustytų obuolių;
  • ½ puodelio nesūdyto sviesto, kambario temperatūros;
  • 1 puodelio cukraus;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • 2 arbat. š. vanilės ekstrakto;
  • ½ puodelio pieno.

Viršutiniam sluoksniui ar paskaninimui:

  • 1/2 puodelio tirptino sviesto;
  • 1/4 puodelio granuliuoto cukraus;
  • 1/4 puodelio malto cinamono.

Kaip gaminti?

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Keksiukų formeles gerai ištepkite sviestu.

2. Į vidutinį dubenį persijokite 2 puodelius miltų, sudėkite kepimo miltelius, druską ir 2 šaukštelius cinamono. Atidėkite į šalį.

3. Sumaišykite 2 arbatinius šaukštelius miltų su 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono. Atskirame dubenyje kubeliais supjaustytus obuolius sumaišykite su miltų ir cinamono mišiniu, kad obuoliai pasidengtų. Atidėkite į šalį.

3. Plakite sviestą ir cukrų, kol pašviesės spalva (apie 3 minutes). Atsargiai po vieną įmuškite kiaušinį bei įmaišykite vanilę.

4. Į sviesto ir cukraus masę atsargiai įmaišykite miltų mišinį pakaitomis su pienu. Maišykite, kol masė gausis vientisa. Sudėkite kubeliais supjaustytus obuolius ir sukrėskite masę į paruoštas keksiukų formeles, pripildydami maždaug 2/3 ar 3/4. Kepkite, kol į vidurį įkištas dantų krapštukas ar iešmelis bus sausas (apie 30 minučių).

5. Kol keksiukai kepa, ištirpinkite sviestą ir leiskite jam šiek tiek atvėsti. Sviestą supilkite į atskirą dubenėlį, kad būtų galima lengvai pamirkyti keksiukų viršų. Atskirame dubenėlyje sumaišykite cukrų ir cinamoną ir atidėkite į šalį.

6. Kai keksiukai iškeps, išimkite juos iš orkaitės ir leiskite keksiukų formelėje šiek tiek atvėsti. Tada išimkite kiekvieną keksiuką ir konditeriniu šepetėliu patepkite sviestu (arba panardinkite į ištirpintą sviestą), tada - apibarstykite cinamono cukraus mišiniu. Dėkite ant lėkštės, kad baigtų aušti ir skanaukite!

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“