Ingredientai:
- 8 riekės sumuštinių duonos, nupjautomis plutelėmis;
- 3 valg. šaukšt. sviesto, išlydyto (ir dar šiek tiek kepimui);
- 3 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono;
- 2 kiaušiniai;
- 1/4 stiklinės pieno;
- žiupsnelis druskos;
- klevų sirupo ar cukraus pudros, patiekimui.
Gaminimas:
1. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite lydytą sviestą, cukrų ir cinamoną. Atidėkite į šalį.
2. Kitame dubenėlyje suplakite kiaušinius, pieną ir žiupsnį druskos.
3. Duonos riekes dėkite ant lygaus paviršiaus ir kiekvieną jų šiek tiek pakočiokite kočėlu, kad suplonėtų. Kiekvieną riekelę patepkite pagamintu sviesto, cukraus ir cinamono mišiniu, o tada kiek įmanoma tampriau susukite į ritinėlius.
4. Keptuvėje ant vidutinės kaitros išlydykite šiek tiek sviesto. Kiekvieną duonos ritinėlį trumpam pamerkite į pieno ir kiaušinių plakinį, nuvarvinkite ir dėkite į keptuvę. Taip, sudėję į keptuvę po kelis ritinėlius, apskrudinkite juos iš visų pusių, kol pasidengs gražia auksine plutele.
5. Išimkite iš keptuvės ir ilgai nelaukdami tiekite. Jei norisi dar saldžiau, galima pašlakstyti klevų sirupu ar pabarstyti cukraus pudra, tačiau tai nebūtina.
Jei norite pasidalinti savo mėgstamo patiekalo receptu su 15min skaitytojais, nedvejokite ir siųskite jį (idealu – su nuotraukomis) maistas@15min.lt