Ingredientai:
- 4 kiaušiniai;
- 175 g miltų;
- žiupsnis druskos;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 125 g sviesto, minkšto;
- 180 g cukraus;
- 1 citrina;
- 150 ml pieno;
- 250 ml plakamosios grietinėlės;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- grietinėlės standiklio;
- 1 vanilės ankštis arba 1 arbat. šaukšt. vanilės pastos;
- 4–5 obuoliai;
- 100 ml obuolių sulčių;
- 2 valg. šaukšt. kalvadoso arba brendžio;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono;
- cukraus pudros.
Gaminimas:
1. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Baltymus plakite tol, kol susidarys standžios putos.
2. Sumaišykite dubenyje miltus, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius.
3. Kitame dubenyje sviestą išsukite su 100 g cukraus ir nutarkuota citrinos žievele. Įmaišykite kiaušinių trynius.
4. Į miltų mišinį supilkite pieną ir išmaišykite. Gautą masę sudėkite į sviestą su tryniais ir gerai išsukite. Palengva įmaišykite išplaktus baltymus.
5. Įkaitinkite vaflinę, kurioje galima kepti apvalius čirvinius blynus, susidedančius iš kelių širdelių. Prieš kepant pirmąjį blyną verta vaflinę patepti trupučiu riebalų. Iškepkite blynus iš visos turimos tešlos.
6. Grietinėlę išplakite su vaniliniu cukrumi ir standikliu. Jei turite konditerinį maišelį su antgaliu, sukrėskite į jį išplaktą grietinėlę. Jei ne, palikite grietinėlę kuriam laikui dubenyje.
7. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į puodą. Užpilkite 1–2 šaukštais citrinos sulčių, obuolių sultimis, 50 g cukraus, įmeskite vanilės ankštį (arba dėkite vanilės pastą). Užvirinkite ir virkite apie 10 minučių, kol obuoliai suminkštės, bet neištiš. Baigdami virti vanilės ankštį (jei naudojate būtent ją) išgriebkite, supilkite kalvadosą arba brendį, išmaišykite ir nukaiskite. Atvėsinkite.
8. Likusį cukrų sumaišykite su cinamonu.
9. Iškeptus vaflius apibarstykite cukraus pudra. Ant kiekvieno užspauskite ar uždėkite grietinėlės, uždėkite po sluoksnį obuolių masės, apibarstykite cukrumi su cinamonu. Taip sluoksniuodami suformuokite visą tortą.
10. Palaikykite jį apie pusvalandį, o tada belieka pjaustyti ir patiekti.