Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Citrininiai varškėtukai kaip bučinukai

Purūs varškėtukai su citrinų aromatu pavergs iš karto. Valgykite lėtai, pasimėgaudami, nes taip skanu, kad jie tiesiog išgaruoja iš lėkštės.
Varškėtukai
Varškėtukai / Shutterstock nuotr.

Blyneliams reikės:

  • 400 g pusriebės varškės;
  • 2 šaukštų miltų;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 arbat. š. tarkuotos citrinos žievelės;
  • 1 arbat. š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos ir cukraus.

Gaminimas:

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį, tada įmaišykite į išplaktus kiaušinių trynius. Suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, citrinos žieveles.

Varškėčių masę gerai išsukite, tada įmaišykite kiaušinių baltymus ir užminkykite tešlą – ji turi būti ne kieta, bet nelipti prie rankų. Jei šiek tiek limpa – pirštus padrėkinkite aliejuje. Iš tešlos formuokite blynelių dydžio varškėčius ir kepkite įkaitintoje keptuvėje sumažinę kaitrą.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų